To je to što me zanima!

Trudnica umrla u osječkoj bolnici, a curica preživjela

SUMNJIVA SMRT: Dubravka Prijić (41) umrla je u Osijeku. Porodila ju je liječnica Renata Bećarević koju su nepravomoćno osudili za smrt trudnice
Vidi originalni članak

U osječkoj bolnici u noći na srijedu umrla je Dubravka Prijić (41) iz Belog Manastira u 9. mjesecu trudnoće. Nevjenčani suprug dovezao ju je jer se žalila na krvarenje i bolove u trbuhu. Dežurni liječnici na ginelokologiji bili su Siniša Šijanović i Renata Bećarević, tim koji je prije dvije godine osumnjičen za smrt trudnice. Bećirević je nepravomoćno osuđena na 11 mjeseci zatvora. Dubravku su uputili na snimanje srca kako bi je što sigurnije porodili. Pozlilo joj je i rekla je liječnicima da joj se zacrnilo pred očima. Umrla je sat vremena kasnije.
- Liječnici su je pokušali reanimirati, a kad u tome nisu uspjeli, carskim su rezom spasili dijete. To su učinili stručno i profesionalno i nije bilo pogrešaka u postupanju dvaju liječnika. Tijelo je na obdukciji. Osnovali smo stručan istražni tim kako bi ocijenili postupke liječnika i otklonili svaku sumnju - rekao je zamjenik ravnatelja bolnice Tonči Mišević. Dubravki Prijić je ovo bila druga trudnoća.
- Tri dana ranije bila je na kontroli kod svoje liječnice i sve je bilo u redu. Šef ginekologije nam je rekao da ne znaju što je uzrok smrti jer su nalazi pokazali da su joj tlak i srce u redu. Uspjeli su spasiti bebu iako je i ona u inkubatoru jer je mozak izgubio kisik. Nazvali smo je po mami, Dubravka - rekao je Dubravkin slomljeni otac Ninko. Dodao je kako je sada bez mame ostala i malena beba i njen prvi sin, jednoipogodišnji Mihajlo. Njegov zet Miladin slomljen je od tuge. Kada su ga ujutro u 8 nazvali iz bolnice mislio je da ga pozivaju da vidi bebu, a ne da dođe potpisati suprugin smrtni list.

TREĆA SUMNJIVA SMRT TRUDNICE U PET GODINA
Obitelji do sada preminulih trudnica Danijele Štaba-Žulj i Aleksandre Dalmatin tužile su osječku bolnicu i liječnike za nemar, a spomenuta doktorica ginekologije Renata Bećarević nepravomoćno je zbog toga osuđena na 11 mjeseci zatvora uvjetno. Unatoč sudskim postupcima i presudi tim liječnika koje se tereti za nemar i dalje normalno radi u bolnici na ginekologiji.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • ollanty 13.06.2009.

    kuda ide to nase hrvatsko zdravstvo,zao mi je majke a tek te jadne dječice,nitko ih nece voljet kao ona,gdje je tu pravda????

  • valuta 12.06.2009.

    vidim da neki \"prodoktorski\" lobi se razmahal dijeleći minuseve na kritiku upućenu liječnicima, ali malo je kontradiktorno da u istom komentaru priznaju da je sve veća negativna selekcija u zdravstvu i da sve lošiji kadar završava medicinu, pa da ne može ministar odgovarati za liječnike koji su upisali i završili medicinu prije dvadesetak godina (halooooo, pa s dvadeset godina staža taman bi trebao biti pravi doktor), da bi zaključili da su liječnici ljudi koji se godinama krvavo školuju i rade kako bi nam sutra spasili život riskirajući svoj vlastiti!?? malo previše miš meša, liječnici su kao i svi drugi ljudi, rade svoj posao i stručno i nestručno, i s voljom i bez nje...

  • audrey 12.06.2009.

    Ja ne vjerujem da vidim ovoliko ocjena \"los\" na ove komentare koji kazu da treba doktora u zatvor i slicno???? Zasto ljudi??? Jeli vi to branite doktore???? Ne razumijem !!!! R.I.P.

Komentiraj...
Vidi sve komentare