To je to što me zanima!

'Trump dolazi u Poljsku, a to je zasluga hrvatske predsjednice'

Predsjednica je naglasila kako je Inicijativa triju mora inicijativa koja želi povezati gospodarstva srednje Europe te brže i bolje energetsko i digitalno povezivanje zemalja
Vidi originalni članak

Na Pantovčaku je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom koji je stigao u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj.

'Definitivno bismo pozdravili više ulaganja iz Poljske'

- Odnosi zemalja su izvrsni, ali bi mogli biti bolji pogotovo u smislu investicija i ekonomije. Potencijal za povezivanje LNG terminala sa onim u Poljskoj, ali i Luke Rijeka s Poljskom svakako će doprinijeti neovisnosti naših država. Slijedi nam Inicijativa tri mora gdje ćemo se susresti i sa Trumpom. Definitivno bismo pozdravili više ulaganja iz Poljske. Hrvatska i Poljska su članice NATO saveza tu stojimo zajedno i dijelimo istu zabrinutost kada je u pitanju sigurnost u regiji i šire - poručila je hrvatska predsjednica. 

- Ovo nije prvi put da sam tu. Bio sam i u Dubrovniku i za tri tjedna ćemo organizirati Inicijativu triju mora. Bit će to u Varšavi jer očekujemo važnog gosta Donalda Trumpa. Gospođo Predsjednice, to je naš zajednički uspjeh. Ali vaš je veliki uspjeh i vaša zasluga i mogu vam čestitati te zahvaliti na tome sto smo to uspjeli. Promijenili smo lokaciju Inicijative tri mora zbog sigurnosnih razloga. Nadamo se da više neće biti situacija kao što je bio Brexit.Treba nam više demokracije jer po mom mišljenju državni parlamenti moraju rasti i moraju imati utjecaj na europske politike - rekao je poljski predsjednik.

 

Idi na 24sata

Komentari 184

  • BobPell 13.06.2017.

    vise se brine za poljsku nego za hr

  • Eva Maras 13.06.2017.

    Da upitate Trumpa nešto o tome , umro bi od smijeha. U subotu je bila u Karlovcu na seoskom derneku povodom dana sv. Josipa čiju je bistu dolaskom na Pantovčak spremila u podrum.

  • aalmossaw 13.06.2017.

    ...Kolinda se hvali da Trump dolazi u Poljsku na njezinu inicijativu... a u objavi na sluzbenim stranicama Bijele kuce ni rijeci o njoj niti o Hrvatskoj... samo posjet Poljskoj na poziv poljskog predsjednika i u zadnjoj recenici inicijativa tri mora... fokus je na Trumpovoj posjeti summitu G20 u Hamburgu... https://www.whitehouse.gov/.../statement-press-secretary....

Komentiraj...
Vidi sve komentare