To je to što me zanima!

Trump kreće u novo nuklearno naoružavanje jer, kaže, želi mir

U intervjuu za Reuters američki je predsjednik Donald Trump izjavio kako želi vidjeti svijet bez nuklearnog oružja, ali dok ne dođe do tog trenutka, on će se, rekao je, pobrinuti da 'SAD bude na čelu čopora'.
Vidi originalni članak

Donald Trump najavio je novu eru američke nuklearne dominacije uz prošireni arsenal nuklearnog naoružanja u prvim komentarima na temu otkad je postao predsjednik SAD-a, piše The Telegraph

On je u intervjuu za Reuters rekao kako se nada svijetu bez nuklearnog oružja, ali sve dok ne dođe to tog trenutka, on će se pobrinuti da 'SAD bude na čelu čopora'

Njegove riječi, piše The Telegraph, najava su moguće nove utrke u naoružavanju, a sve to u skladu s Trumpovim manifestom prema kojemu SAD više nije globalna sila kakva je bila nekad. 

Svoj je stav ponovio i u petak na konferenciji konzervativaca gdje je obećao povećanje potrošnje na vojnu moć zemlje. Inače, prema trenutnim statistikama Arms Control Associationa, SAD raspolaže s 6.800 nuklearnih bombi, a Rusija s oko 7000. 

- Ja sam prvi čovjek koji bi volio vidjeti svijet bez nuklearnog oružja. No, mi nikada nećemo zaostajati za ostalim zemljama, pa čak ni onima koje su prijateljske. Nikada više nećemo zaostajati po pitanju nuklearne snage, izjavio je američki predsjednik u intervjuu za Reuters. 

- Bilo bi predivno i kao iz sna da nitko nema nuklearno oružje, no tako dugo dok i ostali imaju nuklearno oružje, mi ćemo biti na čelu čopora', rekao je Trump i najavio značajna ulaganja u 'oslabljene' snage SAD-a kroz možda i najveće ulaganje 'u povijesti američkoj povijesti'. 

- Nikada više nitko se neće usuditi propitkivati našu vojnu moć. Mi vjerujemo u mir kroz snagu i to ćemo i imati, zaključio je Trump. 

 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • SAINT 27.02.2017.

    https://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/02/20/trump-iznenadio-klintonoide-pozvao-amerikance-da-se-izjasne-koji-americki-mainstream-mediji-najvise-lazu/

  • zemuncevic 26.02.2017.

    Vidim komsije se okomile na njega kao vrane a bili ga proglasili nasljednikom Sv.Save !!!!Sto se desilo komsije,ko god nije po vašem fašista je ?????

  • purgerica prva 25.02.2017.

    Trump mijenja svijet! I ovo je zaista istina, svugdje u svijetu: "Mediji nisu mislili da ćemo pobijediti. Konzultanti, koji su posisali sav novac, nisu mislili da ćemo pobijediti. No, svi oni podcijenili su moć naroda i narod im je pokazao da su bili u krivu", rekao je Trump.

Komentiraj...
Vidi sve komentare