To je to što me zanima!

Trump misli da je NATO mrtav? 'Kazao je da SAD neće pomoći Europi ako bude napadnuta...'

Trump je favorit za republikanskog predsjedničkog kandidata 2024., a ankete predviđaju tijesnu utrku između njega i Joea Bidena na izborima u studenom.
Vidi originalni članak

Sjedinjene Američke Države nikada neće pomoći Europi ako bude napadnuta i napustit će NATO koji je mrtav, rekao je Donald Trump predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen 2020. dok je još bio predsjednik, tvrdi povjerenik Europske komisije Thierry Breton.

POGLEDAJTE VIDEO: Napad na Kijev

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Morate shvatiti da vam nikada nećemo doći pomoći i podržati vas ako je Europa napadnuta", kazao je navodno Trump tijekom sastanka na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u siječnju 2020., kazao je u srijedu Thierry Breton.

STOLTENBERG UZ UKRAJINU NATO obećava nastavak pomoći Ukrajini: Rusija u napadima koristi oružje iz Sjeverne Koreje

"Usput, NATO je mrtav, i mi ćemo otići, izaći ćemo iz NATO-a", rekao je također Trump, prema dužnosniku Europske unije.

"I usput, dugujete mi 400 milijardi dolara jer niste platili, vi Nijemci, ono što ste morali platiti za obranu", dodao je Trump, prema Bretonu.

PREMA ANKETAMA Trump u velikoj prednosti u utrci za republikansku nominaciju

Trump je favorit za republikanskog predsjedničkog kandidata 2024., a ankete predviđaju tijesnu utrku između njega i Joea Bidena na izborima u studenom. Trumpov stožer nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentarom.

A STIŽE JOŠ GORE VRIJEME... VIDEO Najmanje petero mrtvih u olujama u SAD-u: Poplave, snijeg i tornada izazvali su kaos

Idi na 24sata

Komentari 62

  • EmilCandor 11.01.2024.

    Europa nikada neće ovisiti o Trumpu, nego o globalnoj multilateralnoj sigurnosno-obrambenoj suradnji, od koje naravno ovisi i sama Amerika!

  • kliperson1 11.01.2024.

    Propaganda protiv Trumpa sve jača. Džabe vam je, kad će čovjek uzeti izbore sa 70% glasova, glatko. A i zašto bi pomogao ovoj praktički komunističkoj Europi? Zamisli koliko je Europa otišla k vragu kada su Nizozemci izabrali desnicu. Evo Francusku trenutno vode homić i onaj što se pali na bake u pelenama. Njemačka je svojom politikom uvela nebrojeno ilegalnih migranata (čitaj terorista) na područje EU. Takvima bi trebalo pomagati?!?

  • Ivan Ivić 882 11.01.2024.

    Da je Trump ostao na vlasti da ga nisu pokrali na izborima rata u Ukrajini 100% ne bi bilo, ipak je pametniji i razboritiji od fosila Bidena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare