To je to što me zanima!

Trump nazvao Erdogana: Traži prekid nasilja u sirijskom Idlibu

Trump je potvrdio svoju podršku turskim naporima za deeskalacijom sukoba na sjeverozapadu Sirije i sprječavanjem humanitarne katastrofe, rekli su iz Bijele kuće
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump zauzeo se u telefonskom razgovoru s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom za deeskalaciju sukoba na sjeverozapadu Sirije i pozvao sirijsku vladu, Rusiju i Iran da zaustave napade, objavila je u petak Bijela kuća. 

- Trump je potvrdio svoju podršku turskim naporima za deeskalacijom sukoba na sjeverozapadu Sirije i sprječavanjem humanitarne katastrofe - rekao je glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere

U napadu sirijskih snaga koje podupire Rusija na Idlib ubijena su 33 turska vojnika. 

- Dvojica lidera složila su se da sirijski režim, Rusija i Iran trebaju zaustaviti svoje napade prije nego što pogine ili prebjegne još nevinih civila - dodao je Deere. 

Turski ured za komunikacije objavio je ranije na Twitteru da su dvojica lidera raspravljala o napredovanjima u regiji i suglasili se da je potrebno poduzeti dodatne korake za rješenje humanitarne drame u Idlibu odakle je pobjeglo gotovo milijun ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • skorpskorp 29.02.2020.

    Vidi velikog turčina kako je podvio rep, ne ucjenjuje više sa raketnim sustavom S 400. Putin mu je brzo dao do znanja tko je gazda.

  • histraOyahoo.com 28.02.2020.

    Erdogan je kopao rupu drugome a sam će u nju pasti.

  • Liliana_1 28.02.2020.

    Šta se to dole događa to ni dragi Bog nezna. Tome nikad kraja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare