To je to što me zanima!

Trump raspustio povjerenstvo za prijevaru na izborima 2016.

Trump, republikanac, je rekao da bi prijevara mogla objasniti to što je izgubio u broju birača u korist demokratske suparnice Hillary Clinton za skoro 3 milijuna glasova
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump raspustio je u srijedu predsjedničko povjerenstvo zaduženo da razmotri navode o izbornoj prijevari tijekom izbora 2016. nakon što su mnoge savezne države odbile dati podatke, rekla je Bijela kuća.

"Umjesto da se upustimo u beskrajne pravne bitke na račun poreznih obveznika danas sam potpisao izvršnu naredbu kojom raspuštam povjerenstvo i zatražio od ministarstva domovinske sigurnosti da preispita ova pitanja i odredi daljnje akcije", rekao je Trump u priopćenju.

Povjerenstvo, kojem je predsjedao potpredsjednik Mike Pence, uspostavljeno je u svibnju prošle godine da razmotri izbornu prijevaru ali je naišlo na otpor mnogih saveznih država.

Jedan je savezni sudac u Washingtonu napomenuo u studenom da je povjerenstvo savjetodavno tijelo koje nema zakonske ovlasti da prisili savezne države da predaju podatke.

Trump, republikanac, je rekao da bi prijevara mogla objasniti to što je izgubio u broju birača u korist demokratske suparnice Hillary Clinton za skoro 3 milijuna glasova.

Većina dužnosnika saveznih država koji nadziru izbore te izborni stručnjaci kažu da je izborna prijevara rijetka u Sjedinjenim Državama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Batina No1 04.01.2018.

    Tipicni clanak sa Hine, liberalno smece! Da postoje pravi novinari onda bi objasnili svojim citateljima da je raspustio povjerenstvo jer su to povjerenstvo non stop blokirali demokrati koji ne zele da se sazna istina, a on je raspustanjem to proslijedio Domovinskoj Sigurnosti koju ti likovi ne mogu blokirati. Nema na cemu!

  • Bluebird 04.01.2018.

    Pa priznao im je Jeruzalem kao glavni grad, kaj jos hoce ti yupi od njega?

Komentiraj...
Vidi sve komentare