To je to što me zanima!

Trump: Amerika je u odnosu s Kinom 'baš tamo gdje želi biti'

Uzet ćemo Kini kroz carine desetke milijardi dolara. Oni koji kupuju te proizvode mogu ih sami napraviti u SAD-u (što bi bilo idealno) ili ih kupiti od zemalja za koje nemamo namete', napisao je Trump na Twitteru
Vidi originalni članak

Predsjednik Donald Trump (72) rekao je u nedjelju da su Sjedinjene Države 'točno tamo gdje žele biti u odnosu s Kinom', dodavši da je Peking 'raskinuo sporazum' s SAD-om, a onda pokušao ponovno pokrenuti pregovore.

'Uzet ćemo Kini kroz carine desetke milijardi dolara. Oni koji kupuju te proizvode mogu ih sami napraviti u SAD-u (što bi bilo idealno) ili ih kupiti od zemalja za koje nemamo namete', napisao je Trump na Twitteru.

POJAČAVA PRITISAK Trump je uveo nove sankcije iranskom rudarskom sektoru

Trump je dodao: 'Onda ćemo potrošiti (isto ili više) novac koji Kina više neće moći trošiti kupujući od naših Velikih domoljubnih poljoprivrednika, što je mali postotak ukupnih carina, pa ćemo dijeliti hranu narodima koji gladuju diljem svijeta'.

Trump je ponovio da je Kina platila za njegovu kampanju, a ne američki potrošači. Ali cijene su porasle za niz proizvoda, od bicikala, strojeva za šivanje pa sve do opreme za kućne ljubimce, a podaci kojima raspolaže vlada pokazuju da su američki potrošači već morali plaćati više nakon prvoga kruga uvođenja carina u jesen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Al_Bundy 14.05.2019.

    sto ne povuce taj iphone produkcije iz kine...itd......hmmmm? Rusima samo sankcije a USA ovisi o rusima i njihovim raketama za svemir, vece dvolicne kuravske politike od USA nema na planetu a sa koliko drzvavama na svijetu su trenutno u sukobu...USA onda dobri??? hahahaha

  • da ne povjerujes 13.05.2019.

    Tko tjera Amerikance da kupuju Kinesku robu? Ako im ne odgovara neka kupuju kod drugih,zakon slobodnog trzista. Ah da, Kineska roba je dosta jeftinija nego drugdje. Nema veze Ameri,kupujte vi tamo gdje je skuplje.

  • 13.05.2019.

    kina je postala sila br 1 a trump moze samo da gleda kako ih kina prestiže

Komentiraj...
Vidi sve komentare