To je to što me zanima!

"Trump ugrožava povjerenje u međunarodnu suradnju"

Kremlj je u petak objavio da su kancelarka Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru ponovili svoju podršku nuklearnom sporazumu s Iranom
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel oštro je u petak napala američkog predsjednika Donalda Trumpa i optužila ga da je svojim jednostranim izlaskom iz nuklearnog sporazuma s Iranom narušio povjerenje u međunarodnu suradnju i međunarodni poredak.

ODGOVORIO Predsjednik Rouhani: Iran ne želi "nove napetosti" u regiji

"Ako ne surađujemo na međunarodnoj bazi, tada svatko čini što mu padne na pamet. A to je loša vijest za svijet“, rekla je Angela Merkel na Danu katolika u Muensteru.
 
Dodala je da treba analizirati koliko se od sporazuma može spasiti sada kada je SAD istupio.
 
"Nadamo se da će nam to uspjeti ali tu su mnoge stvari u igri“, rekla je kancelarka na godišnjem okupljanju katolika s njemačkog govornog područja.

NAPETO NA GOLANSKOJ VISORAVNI Iran raketirao izraelske ciljeve, Izraelci uzvratili: Ovo je osveta
 
Po njezinim riječima, sporazum s Iranom "nije idealan“ i politika Teherana u mnogim segmentima daje razloga za zabrinutost. "Unatoč tomu smatram da je neispravno jednostranu napustiti sporazum oko kojeg se dugo pregovaralo, kojeg je potvrdilo Vijeće sigurnosti UN-a i koji je na kraju jednoglasno prihvaćen. To narušava povjerenje u međunarodni poredak“, rekla je Merkel.

OSTAJE PREDANA SPORAZUMU Hrvatska žali zbog povlačenja SAD-a iz sporazuma s Iranom
 
"Mislim da se multilateralizam nalazi u velikoj krizi“, ocijenila je kancelarka i istaknula da će ipak i dalje raditi na transatlantskim odnosima.
Kremlj je u petak objavio da su Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru ponovili svoju podršku nuklearnom sporazumu s Iranom usprkos tome što su ga napustile Sjedinjene Države. 

Sporazum iz 2015. između Irana i međunarodne zajednice je od "temeljne važnosti" za sigurnost i stabilnost u regiji, složilo se dvoje čelnika, stoji u priopćenju Kremlja koje prenosi novinska agencija TASS. 

Merkel je odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa da povuče SAD iz sporazuma prozvala "razlogom za veliku brigu i žaljenje. 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • efteling 12.05.2018.

    Merkica samo nije rekla u kojim to segmentima politike Iran joj daje zabrinutost?Mozda misli na osudu Njujorskog sudije koji je osudio Iran da plati 8 milijardi dolara odstete za 9.11 a teroristi iz Saudije...eto dokaza.Koliko je taj sudija osudio Saudiju?Nula dolara...Iran jeste aktivan u Siriji...ubija ISIL-ovce...Jemenu..koji je pod blokadom i ljudi umiru od gladi...cak i apel UN se nigde nije cuo...Tvoja izjava,Merkice,znaci da jos nisi spremna zaokrenuti politiku Nemacke u pravom,humanitarnom pravcu....jer te interesuje samo lova...Nisi spremna podeliti suficit Nemacke...koji je ogroman zahvaljujuci slobodnom trzistu u EU.u.A Nemacka je zauzela sve strateske pozicije u njoj..ako nije Nemac onda je Holandjanin ili Luksemburg...sto mu dodje na isto...Jeftini krediti ECB za Nemacku a ostalima po zasluzi....Bogati bogatiji a drugi kako se koji uvlaci u guzicu Nemacke...Mislis li Merkice da to moze dugo trajati?

  • jožek2 12.05.2018.

    Jako puno je trebalo i Merkelici i Europi da uvidi tko je Trump i da krenu sami bez njega i njegove amerike, pa nek se trumpina friga i nek naređuje sankcije svojim amerikancima koji su ga takvog izabrali da vodi ameriku. A Rusu i svi oni kojima je Trumpina naredio sankcije moraju mu samo zahvaliti jer su nakon sankcija izašli još jaći i bolji, a jeino su najvjerniji slugani Trumpa i amerike Rvati izgubili tržište svojih mandarina koje su jedino u Rusiju plasirali.

  • mestar 12.05.2018.

    Samo gazi Donald te lijeve liberalne lazne demokrate oni su opasni ne samo za demokraciju nego za covijecanstvo vise nego Iran i jos ti neki skupa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare