To je to što me zanima!

Trump uložio žalbu na presudu za seksualno zlostavljanje: Tvrdi da ne poznaje novinarku

Deveteročlana porota saveznog suda na Manhattanu u utorak je bivšoj novinarki dodijelila odštetu od pet milijuna dolara
Vidi originalni članak

Bivši američki predsjednik Donald Trump u četvrtak se žalio na presudu njujorške porote u građanskom postupku, po kojoj je seksualno zlostavljao i oklevetao novinarku E. Jean Carroll.

Sudski zapisi pokazali su da je Trump obavijestio Drugi prizivni sud SAD-a da se žali na presudu, kao što je njegov odvjetnik Joseph Tacopina i ranije rekao da će učiniti.

UTRKA ZA BIJELU KUĆU Trump: 'Ljudi koji misle da su predsjednički izbori 2020. bili pošteni su glupi. Namještaljka'

Deveteročlana porota saveznog suda na Manhattanu u utorak je bivšoj novinarki dodijelila odštetu od pet milijuna dolara.

Carroll (79) je tijekom suđenja svjedočila da ju je Trump (76) silovao u robnoj kući Bergdorf Goodman na Manhattanu potkraj 1995. ili početkom 1996. te potom naštetio njezinu ugledu napisavši u listopadu 2022. na svojoj društvenoj mreži da su njezine tvrdnje "potpuna prevara", "obmana" i "laž".

Porota je odlučila da je kriv za seksualni napad i za klevetu, ali ne i za silovanje.

NASTAVLJA SE ČITANJE PRESUDE Trump osuđen za seksualno zlostavljanje novinarke

Trump, favorit za republikansku nominaciju za predsjednika SAD-a na izborima iduće godine, nije prisustvovao suđenju, a između ostalog je ustvrdio da je Carroll, bivša kolumnistica časopisa Elle i registrirana članica Demokratske stranke izmislila optužbe kako bi povećala prodaju svojih memoara iz 2019. i politički mu naškodila.

Presudu je također nazvao "sramotom", kao i da "apsolutno nema pojma tko je ta žena".

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Piver 12.05.2023.

    porotu cine obicni gradjani ....to je obvezno ko kod nas vojni rok... a sad posto ti obicni gradjani jesu pristrani ocito je zasto je tako izglasano u drzavi tj gradu u kojem je(2016.) 70% registriranih biraca izjasnjeno kao Demokrati tj ljevicari. 10% biraca cine republikanci stoga nije tesko zakljucit kako ce glasat vise od 50% porote bio covjek kriv ili ne oni ga mrze samo zato sto je Trump.

  • take it back1 12.05.2023.

    1995 me silovao netko. naravno nisam to prijavila. Mislim, može li stupidnije? Nema veze ni tko prijavljuje silovanje nakon gotovo 30 godina, a ni tko je prijavljen za isto. Gdje je bila ta žena(bilo koja) svih tih godina. Zašto ga u ovom slučaju nije prijavila recimo na 20. godišnjicu silovanja kada je bio samo obični jebivjetar? Mislim da tada to nije bilo politički oportuno za onoga tko joj plaća ovu lakrdiju, jer to jest lakrdija sa političkim ciljem. To je isti modus operandi kada adezenjare tuže bilo koga u RH za sitnicu samo da bi prikrili svoje mega pljačke i podvale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare