To je to što me zanima!

Trumpov prvi potez ukidanje Transpacifičkog partnerstva

Donald Trump izjavio je u ponedjeljak kako će prvog dana preuzimanja ureda izići iz trgovinskog sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP)
Vidi originalni članak

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak kako će prvog dana preuzimanja ureda izići iz trgovinskog sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP), sukladno svojim najavama u kampanji.   

"Zatražio sam od svog tranzicijskog tima da sastavi popis izvršnih aktivnosti koje možemo poduzeti već prvog dana kako bi obnovili naše zakone i vratili natrag naša radna mjesta", kazao je Trump u video poruci u kojoj je najavio prioritete u prvih sto dana vlasti. 

"Kad je riječ o trgovini, objavljujem da imamo namjeru povući se iz Transpacifičkog partnerstva, potencijalne katastrofe za našu zemlju", kazao je Trump.

"Umjesto toga, pregovarat ćemo o sklapanju bilateralnih trgovinskih sporazuma kako bismo vratili poslove i industriju natrag na američko tlo", kazao je novoizabrani američki predsjednik najavivši povlačenje iz trgovinskog sporazuma koji je potpisan 2015. i koji uključuje 12 zemalja tog područja, a u koji nije uključena Kina.   

Idi na 24sata

Komentari 47

  • muskarac 22.11.2016.

    mozes ti pricat sta oces gospon ali ne odredjujes ti...

  • nikluk20 22.11.2016.

    sretno!

  • Zmar116 22.11.2016.

    Mogao bi na kraju NATO svesti u realne okvire,a ne ovo suludo kontroliranje cijelog svijeta,koje Ameriku svake godine košta tisuće miljarde dolara...Novac,američkih poreznih obveznika baćen u vjetar...Da bi se NATO birokrati navažali po svijetu trošili dnevnice i živjeli na visokoj nozi,...A sve to za jedno veliko ništa,da bi se uzaludno plačala cijela vojska špijuna, vazala,novinarskih potrčkala,korumpiranih političara, vojski malenih zemalja i ostalih oružanih formacija po Istoćnoj Europi,Bliskom i Dalekom Istoku,koji su jedan ogroman bunar bez dna...Koliko god stotina miljardi dolara upucaš u nekakvo njihovo savezništvo,lojalnost ,nikad nije dovoljno........Pomirenje sa Putinom ,svu tu vojsku raznoraznih plaćenika ućinit će je totalno nepotrebnom i suvišnom..... ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare