To je to što me zanima!

Trumpu stiže njegova 'Zvijer': Bolja je od Kimove i Putinove?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nova predsjednička limuzina je Cadillac CT6. U potpunosti je hermetički zatvorena kako bi putnici preživjeli napad kemijskim oružjem, a karoserija i prozori otporni su na metke
Vidi originalni članak

Osim što se praktički utrkuju u naoružanju, Vladimir Putin i Donald Trump natječu se i u tome tko će imati bolju predsjedničku limuzinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nova predsjednička limuzina američkog predsjednika imena 'Zvijer' predstavljena je u SAD-u prošlog mjeseca, a uskoro će biti pokazana i tijekom Trumpova posjeta u Parizu.

Radi se o novom Cadillacu CT6 koji ukupno vrijedi više od 1,5 milijuna dolara što je oko 9,8 milijuna kuna, a Trump ih na raspolaganju ima ukupno 12. To znači kako njegovi službeni automobili ukupno vrijede više od 117 milijuna kuna. Limuzina je u potpunosti hermetički zatvorena kako bi putnici preživjeli napad kemijskih oružjem. Karoserija i prozori su otporni na metke, a ispunjena je posebnom pjenom kako bi mogla proći i kroz visoke temperature te spriječila zapaljenje.

Opremljena je također i prvom pomoći koja sadrži rezerve krvi predsjednikove krvne grupe. Više manje je to isto kao i prva Zvijer napravljena 2009. za tadašnjeg predsjednika Baracka Obamu.

Međutim, nova limuzina će imati mogućnost podizanja ovjesa kako ne bi zapela za rubnik, poput Obamine limuzine koja je zapela u veleposlanstvu SAD-a u Dublinu 2011. pa je Obama morao preći u drugo vozilo.

Tajna služba je, procjenjuje se, General Motorsu ukupno platila 15,8 milijuna dolara za razvoj nove limuzine.

Međutim, to je puno, puno manje od budžeta koji je za novu limuzinu dao Putin. Razvoj njegove limuzine Koretzh stajao je 300 milijuna dolara, a nju je predstavio na svojoj inauguraciji u svibnju ove godine. Radi se o automobilu marke Aurus koji je u potpunosti izrađen u Rusiji. Prilikom razvoja auto je predan Putinu na testnu vožnju kako bi ga odobrio.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • lobotomija 01.11.2018.

    Taj se zaista nekoga gadno boji.

  • 31.10.2018.

    sad cemo mi naruciti 12 komada

  • mrTrobec 31.10.2018.

    Kada će Pantovčak naručiti koju zvijer ipak sukreura američku vanjsku politiku

Komentiraj...
Vidi sve komentare