To je to što me zanima!

Tuča poharala Orahovicu: Oštetila je kuće i zemljišta

Led je najviše oštetio vinograde, voćnjake te poljoprivredne usjeve. Navodno su oštećeni i osobni automobili, kuće i gospodarski objekti
Vidi originalni članak

Orahovačko područje u četvrtak navečer oko 20 sati je pogodilo olujno nevrijeme, a padala je i tuča. Gradonačelnik Josip Nemec rekao je kako je tuča u dva navrata pogodila i gradsko područje. Led je najviše oštetio vinograde, voćnjake te poljoprivredne usjeve. Navodno su oštećeni i automobili, kuće i gospodarski objekti.

PROGLASILI ELEMENTARNU NEPOGODU
Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, u petak je proglasio elementarnu nepogodu za 29 gradova i općina na čijim je područjima između 14. i 18. svibnja zbog obilne kiše stradalo više od 30 posto poljoprivrednih površina. 
- Ukupna šteta procjenjuje se na oko 175 milijuna kuna. Stradale su i jesenske i proljetne kulture -kaže Šišljagić. Prema županovim podacima najviše su stradala polja oko Donjeg Miholjca i Našica te dio Baranje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • volimzagreb 27.05.2010.

    a što je sa obranom od tuče????? protugradnim raketama??? koliko sam čula, prognostičari su tuču i najavljivali pa se pitam zašto za to nema novaca. koliko znam svage godina taj dio pogodi nevrijeme.

  • mit 27.05.2010.

    mesić je obećao pomoć svog ureda čim se procijeni šteta

  • rođin rođo1 27.05.2010.

    da nije negdje pogodilo i zahvatilo i ex presidenra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare