To je to što me zanima!

Tucaković: Hrvatska je spremna za protupožarnu sezonu, dosad je bilo 43 posto požara manje

Rekao je i kako su od 1. lipnja zaposlena 1 172 vatrogasca na području sedam priobalnih županija, napravljeni su planovi dislokacija na otoke i priobalje, a operativno vatrogasno zapovjedništvo počinje s radom 21. lipnja.
Vidi originalni članak

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković poručio je u srijedu u Saboru da je Hrvatska napravila sve pripreme te je spremna za protupožarnu sezonu, a napomenuo je i kako je do kraja svibnja ove godine bilo 43 posto manje požara nego u istom razdoblju lani.

- Pripreme za protupožarnu sezonu su počele na vrijeme, već u siječnju donošenjem programa Vlade i unatoč tome što su se odvijale u uvjetima pandemije i potresa. Sve su pripreme napravljene - kazao je Tucaković nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj je prihvaćeno izvješće MUP-a i Hrvatske vatrogasne zajednice o pripremama za protupožarnu i turističku sezonu 2021.

Rekao je i kako su od 1. lipnja zaposlena 1 172 vatrogasca na području sedam priobalnih županija, napravljeni su planovi dislokacija na otoke i priobalje, a operativno vatrogasno zapovjedništvo počinje s radom 21. lipnja.

- Požara će biti, no vatrogasci su pokazali da su spremni reagirati na svaku ugrozu - istaknuo je Tucaković.

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio je i kako je u ovoj godini do 31. svibnja bilo 43 posto manje požara nego u istom razdoblju prošle godine, uz pet puta manju opožarenu površinu.

Prošle godine do kraja svibnja bilo je 2 760 požara, u odnosu na 1 562 ove godine, dok je opožarena površina u prošloj godini iznosila 33 000 hektara naprema 6 100 u ovoj godini, kazao je Tucaković.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • najiram 10 16.06.2021.

    partizani javljaju  i  oni  su  spremni  za  požarnu  incijativu...imaju  svu  potrebnu  opremu  za  kodmetanje  požara  j  savršene  napal utređaje  koji  buknu  sa  zadrškom  od  nekoliko  sati...kažu  oni  da  će  uspješno  odraditi  požarnu  sezonu  sa  uspiješnim  diverzanskim  akcijama...pripreme  su  bile  vrlo  uspiješne...trenirali  na  autima  kućama  poljima  šumarcima...sada  kreću  u  prave  akcije...

  • nap 16.06.2021.

    Pozara ce bit uvijek nazalost u sezoni samo nek ih bude manje

  • sexy_trubadur 16.06.2021.

    cek ,bila je korona ,popustile su mjere sad ce oni

Komentiraj...
Vidi sve komentare