To je to što me zanima!

Tuga u splitskoj bolnici: 'Dr. Jurić je bio sjajan dječji kirurg'

U povodu smrti ravnatelja KBC-a Split dr. Ive Jurića, koji je iznenada umro u nedjelju u Splitu, iz bolnice ističu da je dr. Jurić bio vrsni međunarodno priznati dječji kirurg koji je svojim radom obilježio rad i napredak splitskog KBC-a
Vidi originalni članak

Ravnatelj KBC Split dr. Ivo Jurić (62) umro je u nedjelju kasno popodne na splitskoj gradskoj plaži Ovčice, a prema neslužbenim informacijama riječ je o srčanom  udaru. 

Prema dosadašnjim informacijama, dr. Jurić je popodne bio na kupanju i oko 18 sati prilikom izlaska iz mora uhvatio se rukama za prsa nakon čega se srušio. Među kupačima bio je i jedan liječnik koji je odmah pristupio reanimaciji. Vozilo Hitne medicinske pomoći je vrlo brzo stiglo, no ravnatelj KBC-a je već bio mrtav. Smrt je utvrdila liječnica Hitne pomoći i izvijestila splitsku policiju.

Iz splitskog KBC-a ističu da je prof. prim. dr. Ivo Jurić bio vrsni međunarodno priznati dječji  kirurg, osnivač i predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split,  pročelnik Katedere za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu,  a od svibnja 2016. i  ravnatelj splitskog KBC-a.

Svojim radom kao ravnatelj snažno je stručno, organizacijski i znanstveno obilježio rad i napredak KBC-a Split  te je započeo značajne projekte koji uvelike određuju razvoj i  napredak splitske bolnice, navodi se u priopćenju.
KBC Split će do daljnjeg voditi prof. prim. dr. Julije Meštrović, zamjenik ravnatelja i dr. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja uz ostale članove ravnateljstva.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • krubic 13.08.2018.

    Sustav je puno izgubio,vrlo drag i sposoban čovjek.Pokoj mu duši.

  • Papatest 13.08.2018.

    Hoće li država dati katamaran za sprovod ili daje samo zabavljačima

  • škver 13.08.2018.

    Možda bi bilo bolje da se nije latio mjesta ravnatelja? To je mjesto koje određuju političari. A iole moralan čovjek strada u politici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare