To je to što me zanima!

Tukao Sirijca (15) na školskom dvorištu: 'Prijete mi. Bojim se'

Nedavno se pojavila i priča dječaka-nasilnika koji tvrdi da se zajedno s obitelji skriva od javnosti nakon što je video dospio na internet. Tvrdi kako se boji za svoj život i da se sakriva od javnosti
Vidi originalni članak

Prošlog tjedna je na internetu osvanula snimka na kojoj dječak (16) fizički maltretira vršnjaka iz Sirije. Sve se odvilo na školskom igralištu u Velikoj Britaniji, a snimka je pokrenula lavinu reakcija. Povrh svega, dječak iz Sirije i njegova mlađa sestra progovorili su u medijima u nasilju kojem su konstantno izloženi u školi i zbog kojeg se više ne žele vraćati u nju. 

Nedavno se pojavila i priča dječaka-nasilnika koji tvrdi da se zajedno s obitelji skriva od javnosti nakon što je video dospio na internet. U intervjuu u kojem je razgovarao s aktivistom Tommyjem Robinsonom, dječak je rekao da se "boji za svoj život", kao i za život svoje obitelji, javlja The Mirror. 

'NIGDJE NISAM SIGURAN' Dječak iz Sirije meta nasilnika: 'Bojim se. Napali su i sestru...'

- Moja adresa je osvanula na internetu i ljudi su počeli dolaziti. Pobjegli smo od tamo jer smo dobivali prijetnje silovanjem, prijetnje smrću... razne prijetnje - rekao je dječak. 

Podsjetimo, izbjeglici (15) iz Sirije su kolege u školi nasilno nalijevali vodu u grlo, tukli ga, vukli po podu i stisnuli za vrat na igralištu škole u Huddersfieldu.

To je bilo prije mjesec dana, a šokantna snimka se sada proširila društvenim mrežama. Pokrenuto je i prikupljanje pomoći za dječaka sa snimke. 

SLUČAJ ŠOKIRAO BRITANIJU Sirijskog dječaka đaci mučili vodom, udarali i vukli po travi

Dječak Jamal pobjegao je iz grada Homsa u Siriji koji je bio okupiran od svibnja 2011. do 2014. Napad na školskom igralištu je snimao treći učenik i jasno se vidi da Sirijac već ima gips na ruci moguće zbog prethodnog napada školskih kolega. Na snimci se čuje kako napadač urla na dječaka: ‘Utopit ću te!’

Jamal je u intervjuu za ITV News rekao da je dva mjeseca nakon zlostavljanja bio vrlo rastresen i da ga je bilo sram. Često je znao noćima plakati sve dok ne bi zaspao. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • b fp 08.12.2018.

    naravno nitko nece napisati kako je taj mali sirijac tukao i matletirao druge u skoli i da je upravo zbog toga sto je vrsio teror na drugima i dobio batine

  • fera11 07.12.2018.

    tuci

  • škver 07.12.2018.

    Želim mu da nikada ne iziđe na svjetlo dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare