To je to što me zanima!

Tunis: Izbore dobili islamisti, mladi se sukobili s policijom

Na prvim općim izborima u Tunisu od pada režima predsjednika Ben Alija pobijedila je stranka Enahda sa više od 40 posto glasova. U Sidi Buzidu bilo je nereda
Vidi originalni članak

Umjerena islamistička stranka Enahda službeno je pobijedila na općim izborima u Tunisu, javlja Reuters. Stranka je osvojila 90 od ukupno 217 mjesta u parlamentu, što je trostruko više od drugoplasirane stranke Kongres za republiku.

- Izbori su bili onakvi kakve su željeli mladi i naš narod, demokratski, transparentni, čisti i pluralistički, za razliku od prošlosti - rekao je zamjenik predsjednika izbornog povjerenstva Suad Triki.

Stranka Enahda bila je zabranjena tijekom režima predsjednika Zina Ben Alija.

Pobjedu islamista zasjenili su neredi prosvjednika čija je stranka Narodna lista osvojila četvrto mjesto, ali je eliminirana s izbora zbog navodnih malverzacija oko financiranja kampanje. Oko 2.000 mlađih prosvjednika zapalilo je ured gradonačelnika Sidi Buzida te su kamenjem napali policiju. Napali su i ured pobjedničke stranke. Policija ih je rastjerala suzavcem. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • marin.0202 29.10.2011.

    Arapsko proljece je unistavanje demokracije , slobode govora, slobode misljenja i jednakosti.

  • mademamic 28.10.2011.

    islamizacija jedne drzave je samo korak nazad....vracanje u kameno doba...

  • sabo 28.10.2011.

    Zbog čega strah. Zbog čeka huškanje: "Izbore dobili islamisti". Šta to znači. Čim je okrenut vjeri, odmah je terorist-islamist. Ne zaboravite da je arapsko proljeće pokrenuto kako bi se promjenili vlastodršci i stavili oni koji će odgovarati zapadnim "demokratskim" silama

Komentiraj...
Vidi sve komentare