To je to što me zanima!

Tunis: Mučki ubijen katolički svećenik, prerezali su mu vrat

Stravičan zločin: Tunisko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo da su to zlodjelo počinili ekstremisti. U izjavi stoji kako je svećenik ubijen na "abnormalan način"
Vidi originalni članak

Mladi poljski svećenik Marek Marius Rybinski (34) pronađen je u petak s nekoliko ubodnih rana nožem i prerezana vrata u garaži privatne katoličke škole u tuniskoj pokrajini Manubi. Tunisko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo da su za to zlodjelo krivi ekstremisti. U izjavi stoji kako je svećenik ubijen na "abnormalan način što pokazuje da je zločin počinila skupina fašističkih ekstremista", piše France24.

Dodaju kako ekstremisti iskorištavaju sadašnje izvanredne okolnosti da bi radili nerede te da će se policija oštro obračunati sa svima koji planiraju napade na pripadnike druge vjere.

Ubojstvo poljskog svećenika osudila je najveća tuniska islamistička skupina Ennahda (Buđenje) i zatražila od vlasti da što je moguće prije pronađu krivca.

U Tunisu živi oko 10 milijuna stanovnika, među kojima oko 20.000 katolika, nastanjenih uglavnom u glavnom gradu i njegovim predgrađima.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • pauci 20.02.2011.

    a nevjernika majko božja.kojih budala ima na ovom svitu.još kada procitam ove komentare,onda vidin da svit ide kvragu.

  • al 20.02.2011.

    nosila im drava 1000 muslimana

  • gradiskastara 20.02.2011.

    Rimokatolik sam i imam par prijatelja i dosta poznanika koji su islamski vjernici, svi se slažu u jednom, da se u njihovu kulturu miješaju ekstremisti izvana koji ne znaju pravo značenje kurana. I zbog takvih idiota su svi oni označeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare