To je to što me zanima!

Tunis: Uhitili su bivšeg šefa sigurnosti svrgnutog Ben Alija

U zemlji je još izvanredno stanje. Stanovnici zato moraju poštovati policijski sat te se ne smiju okupljati u grupama od tri ili više njih na javnim mjestima
Vidi originalni članak

General Ali Seriati, bivši šef službe sigurnosti svrgnutog tuniskog predsjednika Zin El Abdin Ben Alija je uhićen, piše The New York Times. Njega navodno sumnjiče za zavjeru protiv sigurnosti države, te izazivanje nereda. Osim Seriatija uhitili su još jednog bivšeg djelatnika osiguranja predsjednika. Osim njih dvojice potvrđeno je kako je u pritvoru i bivši ministar policije kojeg su uhitili kod kuće.

U Tunisu su još zadržali mjere izvanrednog stanja pa su još na snazi policijski sat kao i zabrana okupljanja tri ili više ljudi na javnom mjestu.

Nakon nemira predsjednik Tunisa Ben Ali je pobjegao u Saudijsku Arabiju. Njegovu je funkciju preuzeo predsjednik parlamenta. Saudijske vlasti su u nedjelju u strogoj tajnosti držale podatke o Ben Aliju i njegovoj obitelji. 

Teško ranjen francuski fotograf

Francuski fotograf Lucas Mebrouk Dolega (32) koji je fotografirao nerede u Tunisu je teško ozlijeđen kada ga je pogodila granata sa suzavcem koju je ispalio policajac. Tijekom dana Reporteri bez granica i zaposlenik EPA-e, za koju Dolega radi, rekli su kako je Dolega preminuo. No to je kasnije demantirao francuski konzulat, piše Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ljutatrava 17.01.2011.

    To i nije nakakva vijest.Zna se kad glavni pada idu i pobočnici,jedino u Hrvatskoj nije tako.PRAVA VIJEST ĆE BITI KADA BUDE UHIĆEN I IZRUČEN NJEMAČKOJ UDBAŠ PERKOVIĆ SA SVOJOM SVITOM.

  • ujo66 16.01.2011.

    opet su amerikanci poslali svoje sakale u tunis

  • Ivan2707OS 16.01.2011.

    Ma to je klasična podvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare