To je to što me zanima!

Turci u suzama nakon otimanja zastave: 'Jako nam je važna!'

Članovi svečane povorke koji su došli na Vezove iz Turske revoltirano su napustili povorku. Bili su vidljivo ogorčeni i uvrijeđeni. Ovaj čin zajedno su osudili svi Đakovčani i ostali sudionici Vezova
Vidi originalni članak

Napadač je već prije radio probleme na festivalu. Povorka je bila samo nekoliko minuta udaljena od mjesta na kojem su trebali prikazati svoje narodne pjesme i plesove. Tad ih je ovaj napao. Policija je vrlo brzo reagirala i udaljila ga od povorke, rekao nam je čitatelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tijekom mimohoda sudionika ovogodišnjih Đakovačkih vezova jučer u središtu Đakova, alkoholizirani muškarac (27) je prišao sudionicima i sa stijega otrgnuo zastavu Turske koju su nosili gosti iz te zemlje. Sudionicima iz Turske prvo je mahao i nešto dobacivao, a ubrzo potom im se približio. Nakon što je otrgnuo zastavu, došlo je do naguravanja, ali je veći sukob spriječio policajac koji ih je dotrčao razdvojiti. Policajcu su ubrzo pomogli i pripadnici osiguranja te kolege.

- Muškarac je uhićen i priveden u policijsku postaju, gdje će biti zadržan sve dok se ne rasvijetle okolnosti pod kojim je došlo do ovog neželjenog incidenta – rekao je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko–baranjske.

Ovo je prvi ovakav incident u polustoljetnoj povijesti ove nadaleko poznate folklorne manifestacije. Članovi svečane povorke koji su došli na Vezove iz Turske revoltirano su napustili povorku. Bili su vidljivo ogorčeni i uvrijeđeni, a gradonačelnik Đakova Marin Mandarić im se ispričao zbog incidenata.

– Zastava je naš simbol i vrlo nam je važna… - kroz plač je za Radio Đakovo rekao jedan od članova ove turske folklorne skupine.

Mladićev čin zajedno su osudili svi Đakovčani i ostali sudionici Vezova.

- Što je ovo? Što ovaj pravi? - bili su neki od bijesnih komentara promatrača koji su vidjeli sramotni incident između mladića i sudionika iz Turske.     

Idi na 24sata

Komentari 110

  • franjo91 13.07.2017.

    Tome divljaku treba dati zatvor, jer je osramotio drage goste, kao i cijelu Hrvatsku! Nek se sad' pokaže to naše trulo pravosuđe!

  • Max09690 11.07.2017.

    I nitko da se pomakne i spriječi ovakvog bol.snog i ret.rdiranog mlaića u ovom sramotnom činu sramota ne za naciju nego za cijelu regiju. Što prije tog luđ.ka na promatranje i liječenje.

  • Seila 10.07.2017.

    Tko zna sta mu se u zivotu dogodilo i zasto je to napravio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare