To je to što me zanima!

Turisti pleme tretiraju poput zvijeri i naređuju im da plešu

Pleme Jarawa je počelo s ostatkom svijeta komunicirati tek krajem 90-ih godina prošlog stoljeća. Turisti koji ih sve češće obilaze im između ostalog bacaju i hranu
Vidi originalni članak

Jedno od najprimitivnijih plemena na svijetu, pleme Jarawa, turisti svakodnevno obilaze te plaćaju safari vožnje kako bi ih razgledavali. Pleme živi na otočju Andaman u Indijskom oceanu, a privukli su i pažnju udruga za zaštitu ljudskih prava, koje su ocijenile kako turisti svakodnevno ponižavaju pleme jer ih promatraju kao životinje u zoološkom vrtu, javlja Daily Mail.

Pleme Jarawa je počelo s ostatkom svijeta komunicirati tek krajem 90-ih godina prošlog stoljeća. Turisti koji ih obilaze im između ostalog bacaju i hranu te im naređuju da plešu, a prema njima se odnose kao prema životinjama.

Prema zakonima otočja Andaman, turisti ne bi smjeli fotografirati ni snimati pripadnike plemena, jer bi im u protivnom trebali oduzeti kameru. Ipak, turisti plaćaju po 3000 kuna za safari te potplaćuju policajce da ih puste da "rade što žele". U plemenu danas živi 403 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • LejdiSunshyne 11.01.2012.

    nekako je pogrdno nazivat ih primitivnima,zivjeli su odvojeno od svijeta i nisu upoznati sa modernim svijetom.oni su sretnici(dobro otkako komuuniciraju s drugim,vjrojatno vise nisu... )i normalni ljudi.primitivni su oni koji zive u ovom ludom svijetu punom tehnologije a i dalje nisu upoznati sa istima.....

  • mirrim9 10.01.2012.

    SRAMOTA!! za jednu ovakvu civilizaciju kakvom se smatramo da i u ovome tekstu napisanome da obrazloži situaciju toga plemena ima primitivizma u tekstu. Čini mi se da jedini primitivci u modernom svijetu jesmo mi koji mislimo ako stavimo kravatu da smo se civilizirali, možda i jesmo vizualno ali duhovno i NEsvjesno idemo prema ponoru, BUĐENJEEEE LJUDI I!!!! Dosta smo spavali vrijeme je da kazemo NE stresu, strahu, ugnjetavanju drugih i okrećanjU glave praveći se da neke stvari ne vidimo na globalnoj razini. POKUŠAT ĆE NAS RAZDVOJITI ŠTO VIŠE MOGU, NA SVIM SEGMENTIMA ŽIVLJENA, ZATO OSTANITE ČVRSTO NA NOGAMA I SLIJEDITE INSTIKT SRCA ZA PROMJENU JER ONO VAM NE ŽELI ZLO !! Držimo se zajedno.

  • DrMrProfesor 10.01.2012.

    Treba tu uvesti sex turizam

Komentiraj...
Vidi sve komentare