To je to što me zanima!

Turisti u žičari deset minuta visjeli zbog nestanka struje

Žičara koja u Dubrovniku prevozi od grada do Srđa stala je usred vožnje zato što je nestalo električne energije. Ovo je treći zastoj u tri godine, a krivo je loše napajanje
Vidi originalni članak

Lijepi sunčani dan dvadesetak turista u Dubrovniku iskoristilo je za put žičarom do Srđa. No dok su uživali u pogledu, kabine su stale.

U povijesnoj gradskoj jezgri nestalo je struje pa je žičara ostala paralizirana. Nasreću, nije bilo nikakve opasnosti za pomalo preplašene turiste, ali nije im bilo ugodno njihati se desetke metara iznad zemlje.

- Žičara je stala u 11.02. Iako imamo agregat kao pomoćni izvor napajanja, ne uključuje se automatski. Prvo se mora napraviti sigurnosni protokol koji je propisao proizvođač i zato su ljudi bili u žičari desetak minuta. Kad se agregat uključio, putnici su sigurno stigli do vrha, odnosno dna žičare - rekao je Anto Rusković iz tvrtke Excelsa nekretnine, vlasnika žičare.

Zbog lošeg napajanja Dubrovnik godinama ima problema sa žičarom. Ovo je već treći zastoj u tri godine, a svaki put problem je bio u električnoj mreži na Srđu.


Idi na 24sata

Komentari 25

  • Galeb i ja 19.09.2012.

    Barem su se nagledali Dubrovnika.

  • MALA RAJA 19.09.2012.

    tko im može platiti takav pogled....... možda da u scijenu karte uracunaju i cjenu padobrana... haha

  • ŽeljkoMerdanović 19.09.2012.

    pa šta sad bar su na miru mogli uživati u ambijentu

Komentiraj...
Vidi sve komentare