To je to što me zanima!

Turk smatra da je sve oko rudnika smrti manipulacija

Ministar policije RH, u ponedjeljak bi trebao u ime Vlade položititi cvijeće na grobnici kod Huda Jume gdje su u rudniku našli kosti Hrvata i Slovenaca
Vidi originalni članak

Slovenski eurozastupnik Alojz Peterle u nedjelju je kod Huda Jume položio cvijeće i zapalio svijeće. Izrazio je žaljenje što to još, u ime svih građana, nije učinio slovenski predsjednik Danilo Turk. Povjesničar Mitje Ferenc rekao je kako su žrtve najvjerojatnije hrvatski i slovenski domobrani iz ustaških postrojbi. Tomislav Karamarko, ministar policije RH, u ponedjeljak bi trebao u ime Vlade položititi cvijeće.
Otkriće poratnog zločina već izaziva žestoke političke polemike između desnice i ljevice, a predsjednik države Danilo Tuerk izjavio je u nedjelju da u pozivima da odmah posjeti to mjesto prepoznaje "političku manipulaciju". Tuerk je u nedjelju posjetio rudarski grad Trbovlje, kako bi sudjelovao na proslavi Dana žena, a na pitanje novinare hoće li posjetiti mjesto zločina u Hudoj Jami, rekao je da neće komentirati to pitanje koje predstavlja "drugorazrednu temu" u odnosu na prava žena. Na pitanje znači li to da su poratne likvidacije iz 1945. godine drugorazredna tema, odgovorio je:
- Političke manipulacije oko toga svakako jesu drugorazredna tema. Kabinet slovenskog premijera Boruta Pahora objavio je u nedjelju da će Pahor Hudu Jamu vjerojatno posjetiti u predstojećem tjednu, ali bez prisutnosti medija.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Drenovci 08.03.2009.

    Tako su i partizani radili,,dobra cenzura čuda stvara...

  • Drenovci 08.03.2009.

    Zbog ovakvih i u Hrvatskoj sličnih tome turku shvaćam da moram svoju djecu učiti da je jasenovac izmišljotina i da su konclogori čista židovsko-komunistička laž,,ne želim to,,ali uviđam da žrtve izgleda vrjednujemo po nacionalnosti...sramota da se nitko nije još ogradio i priznao da su tito i komunizam naj veće zlo koje je moglo zadesiti ove krajeve........

  • drug Kardelj 08.03.2009.

    Turk nije dobio još zapovijed iz Bruxelesa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare