To je to što me zanima!

‘Turska će ratovati protiv ISIL-a, Kurdi ne smiju sudjelovati’

Turska kurdske borce, kao i ISIL, smatra teroristima te Kurde u Siriji drže kao “produženu ruku” u Turskoj zabranjene Radničke kurdistanske partije
Vidi originalni članak

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako će Turska sudjelovati u operaciji SAD-a protiv Islamske države u sirijskoj Raki, ali pod jednim uvjetom.

- Ako kurdski borci budu uključeni u operaciju, onda nećemo sudjelovati. Kurdi ne smiju biti dijelom borbe protiv džihadista - naglasio je Erdogan u subotu. Turska kurdske borce, kao i ISIL, smatra teroristima te Kurde u Siriji drže kao “produženu ruku” u Turskoj zabranjene Radničke kurdistanske partije.     

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Zagi_Dr 26.09.2016.

    KOGA briga što TI misliš, ratna sreća se okrenula pa bi sad malo bio na drugoj strani, e pa neide to tako! Ako je itko zaslužan što je ISIL na putu prema dolje onda su to Kurdi koji su prvi pružali otpor sa SAA dok si ti prodavao oružje dotičnima a tvoja obitelj se bogatila na švercu kojeg su Rusi dokazali sat. snimkama!

  • Ivana Maric 26.09.2016.

    Povod ovom ratu.... riječ je o izgradnji plinovoda od Katara, Arapskog poluotoka preko Sirije i potom kroz Tursku u Europi. Sirija je odbacila ovaj prijedlog i hoce drugi plinovod iz Irana preko Iraka, po Libanonu u Europu.(zna se americki stav o Iranu) Assadovo odbacivanje plana Gulf States, Amerike i Turske... Pobunjenici i terorističkE GRUPE su podržane upravo od strane tih zemalja s milijardama. Robert F. Kennedy Jr., nećak ubijenog američkog predsjednika JFK, stoji u članku. "U trenutku kada Assad odbacio je katarski plinovod, on je potpisao svoju smrtnu presudu."

  • Behemot 26.09.2016.

    A Turci bi se borili protiv ISIL-a kao i Amerikanci? Mo'š mislit', pričice samo da Kurdi ne dobiju državu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare