To je to što me zanima!

Turska će za još tri mjeseca produljiti izvranredno stanje

Tursko vijeće nacionalne sigurnosti je predložilo vladi tromjesečno produljenje izvanrednog stanja koje je stupilo na snagu nakon neuspjelog državnog udara
Vidi originalni članak

Tursko vijeće nacionalne sigurnosti koje vodi predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u ponedjeljak je predložilo vladi tromjesečno produljenje izvanrednog stanja koje je stupilo na snagu nakon neuspjelog državnog udara u srpnju prošle godine, izvijestio je tv-kanal NTV.

Odluka je donesena dva dana prije isteka mjere i dan nakon što je na referendumu izglasano jačanje predsjedničkih ovlasti. Kako bi zajamčili nastavak zaštitnih mjera demokracije, načela pravne države i prava i sloboda, predloženo je produljenje izrenrednog stanja, navelo je vijeće u prioćenju, prenijela je NTV.

Izvanredno stanje je već dva puta produljeno, u listopadu i u siječnju nakon što je proglašeno 20. srpnja, 5 dana nakon pokušaja puča. Od tada je više od 47.000 osoba uhićeno i više desetaka tisuća djelatnika javnog sektora je izgubilo posao, što je izazvalo oštre kritike Zapada.

Vlada će zasjedati kasnije u ponedjeljak i očekuje se da će objaviti svoju odluku o izvanrednom stanju.

U nedjelju je na referendumu s nešto više od 51 posto glasova izglasano jačanje predsjedničkih ovlasti, prema službenim rezultatima.

Trump nazvao Erdogana da mu čestita uspješan referendum

 Američki predsjednik Donald Trump nazvao je svojega turskog kolegu Tayypa Erdogana kako bi mu čestitao pobjedu na referendumu koji će proširiti njegove ovlasti, rekli su u ponedjeljak izvori iz Erdoganova predsjedničkog ureda.

Turska je u nedjelju glasovala za prelazak na predsjednički sustav, uvelike povećavajući Erdoganove ovlasti.

Neslužbeni rezultati, za koje oporba kaže da će ih osporiti, pokazuju tijesnu pobjedu Erdogana s 51.4 posto glasova za ustavne promjene.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 18.04.2017.

    Erdogan si je umislio da je car, sultan, da može odlučivati tko će živjeti a tko ne.... tko visoko leti, nisko pada turčine...

  • Krašnić 18.04.2017.

    U svojoj zemlji neka rade što hoće, u Europi treba zabraniti njihovo divljanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare