To je to što me zanima!

Turska je zatražila hitan sastanak NATO-a zbog Sirije

U četvrtak je najmanje 33 turskih vojnika poginulo, a 36 je ranjeno u zračnim napadima u sirijskoj pokrajini Idlibu. Ankara je za bombardiranje okrivila snage sirijske vlade koje podupire Rusija i najavila odmazdu
Vidi originalni članak

Turska je u petak zatražila hitan sastanak NATO-a nakon eskalacije sukoba u Siriji.

NATO je objavio da će održat konzultacije o stanju u Siriji na zahtjev Turske prema Članku 4 osnivačkog sporazuma Sjevernoatlantskog saveza.

Prema Članku 4, svaka članica može u bilo kojemu trenutku zatražiti konzultacije ako smatra da je ugrožen njezin teritorijalni integritet, politička neovisnost ili sigurnost.

U četvrtak je najmanje 33 turskih vojnika poginulo, a 36 je ranjeno u zračnim napadima u sirijskoj pokrajini Idlibu. Ankara je za bombardiranje okrivila snage sirijske vlade koje podupire Rusija i najavila odmazdu.

Sastanak Sjevernoatlantskog vijeća sazvan je za petak prijepodne. To je šesti puta u povijesti NATO-a da se neka od članica pozvala na Članak 4 - u većini slučajeva bila je to Turska.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Hanss_1 28.02.2020.

    sve vise igra za teroriste taj smrdogan

  • izvornjak 28.02.2020.

    Izgleda ce Europa dobiti jos doktora i inzenjera, zahvaljujuci babi Merkel ponajvise

  • MarijanGrdašić 28.02.2020.

    Turski sultan dobio po prstima pa se žali naokolo, niti AMERICI, niti TURSKOJ a bogami niti države NATO saveza nemaju što raditi u ratnim zonama Sirije. Dokazano je da su SAD I TURSKA stvarno stvorili i podupirali Isil i terorizam. Sirija sa saveznicima ima pravo riješiti pitanja terorista zauvijek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare