To je to što me zanima!

Turska: Trumpove carine će ugroziti odnose naših zemalja

Najave Donalda Trumpa u petak o velikom povećanju carina na uvoz čelika i alumnija su izazvale pad  turske lire, koja je tijekom dana izgubila blizu četvrtine svoje vrijednosti u odnosu na dolar.
Vidi originalni članak

Turska je ocijenila u petak da će povećanje carina na čelik i aluminij koje je najavio američki predsjednik Donald Trump, ugroziti odnose između dviju zemalja i obećala je odgovor na tu mjeru koju smatra u suprotnosti s pravilima Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

"Sjedinjene Države bi trebale znati da je jedini rezultat tih sankcija ugrožavanje naših savezničkih odnosa", navelo je ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Kao i sve mjere poduzete protiv Turske, i ova će dobiti odgovor, dodalo je ministarstvo i preciziralo da ta odluka ne poštuje pravila WTO-a.

Ministarstvo je ocijenilo da su komentari Donalda Trumpa na Twitteru nespojivi s jednim ozbiljnim državnikom.

Najave Donalda Trumpa u petak o velikom povećanju carina na uvoz čelika i alumnija su izazvale pad turske lire, koja je tijekom dana izgubila blizu četvrtine svoje vrijednosti u odnosu na dolar.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je upozorio na gospodarski rat i pozvao sugrađane da prodaju svoje devize ne bi li pomogli turskoj liri, rekavši da je riječ o "nacionalnoj borbi" protiv "gospodarskog rata" koji se, kako tvrdi, vodi protiv Turske.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 33beg33 13.08.2018.

    sultan erdogan je doveo tursku pred bankrot,dok je on sam jedan od najbogatijih ljudi na svijetu,ali neće dugo,bit će rata u turskoj,a bakir izetbegović je svom šefu već ponudio azil u tzv bih

  • Fahri Musliu Junior 12.08.2018.

    Tolika prokletinja za vlašću, organizovanje predizbornih mitinga po drugim državama, izmišljen državni udar da se skloni elita i konkurencija (pohapsio "pola države" u 24 sata, imao spremljene spiskove nepodobnih), promjena zakona da što duže vlada, prijetnje o 100 mil. Turaka, onda rušenje aviona, kao neka invazija na Kurde u Siriji, "u Srbiji se osjećam kao kod kuće", "Alija mi ostavio Bosnu", napad njegovog obezbjeđenja u SAD na građane SAD, itd. Onda dođe Donald J. Trump i jednim "tweet - om", ti završi karijeru, pošalje te na smeće istorije. Kakva Turska sila. Amerikanci "te ugasili", moj sultane, zbog jednog sveštenika, nisu to Rusi, da im srušiš borbeni avion, a oni da ti se izvinjavaju, nema tamo Dačića da ti pjeva "na uvce" i da ti se klanja i ponižava i sebe i državu koju predstavlja (domaćina). Upropastio Tursku za par godina. Nisi ti Erdogane, ni za predsjednika MZ Donje Brabonjište. Laku noć, sultane.

  • histria0@yahoo.com 12.08.2018.

    Erdogane, dok si se bogatio na ISIL- ovoj nafti tebi dobro bijaše. Zatvore si napunio, zakone si promijenio da budeš - sultan. I postao si, a već ti kreće nizbrdo. Tursku ne vodi Tramp po kojem sada pljuješ, nego ti Erdogane.. Dolazi vrag po svoje, počinješ padati sultane Erdogane, bit ćeš i ti član pretrpanih zatvora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare