To je to što me zanima!

Turski brod Und Adriyatik u srijedu očekuju u Trstu

Brod je već jedanput krenuo prema Trstu, no stopiran je zbog neposjedovanja dozvola. Talijani od brodovlasnika traže dodatna sigurnosna jamstva
Vidi originalni članak

Izgorjeli turski brod Und Adriyatik, koji je još u nedjelju poslijepodne krenuo prema Trstu da bi potom, zbog neposjedovanja svih dozvola, bio zaustavljen na oko 3 nautičke milje zapadno od Savudrije, u srijedu ujutro se očekuje u luci Trst.
- Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru u utorak poslijepodne izvijestila je tvrtka Bluewater Ship Management, koja je predstavnik brodara, da bi turski brod Und Adriyatik u srijedu ujutro trebao uploviti u tršćansku luku, i to čim se za njega oslobodi prikladan vez. Brod još čeka odobrenje talijanskih pomorskih vlasti za nastavak puta koje od brodovlasnika traže dodatna sigurnosna jamstva za tegljenje broda - kaže Marina Halužan iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Isplovljavanje i tegljenje broda koji je prije dva tjedna gorio uz zapadnu obalu Istre u nedjelju prijepodne odobrila je Lučka kapetanija u Puli. Brod koji je još uvijek u našim vodama tegle dva talijanska tegljača - Spica iz Trsta i Angelina C iz Venecije. Prate ih tegljači Jadranskog pomorskog servisa David Prvi i Beli Kamik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare