To je to što me zanima!

Turski poduzetnik optužen za pranje novca izručen SAD-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Po američkoj optužnici Korkmaz i njegovi pomagači umiješani su u malverzaciju kojom su htjeli prevariti američko ministarstvo financija predajući lažne zahtjeve za porezne olakšice
Vidi originalni članak

Turski poduzetnik optužen za pranje novca izručen je u petak iz Austrije Sjedinjenim Državama, priopćilo je američko ministarstvo pravosuđa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sezgin Baran Korkmaz je u pratnji američke policije stigao u Utah, gdje je optužen za pranje više od 133 milijuna dolara preko računa u Turskoj i u Luksemburgu.

Korkmaz je uhićen u Austriji u lipnju 2021. i otad se bori da ne bude izručen SAD-u. Iz zatvora je rekao turskom novinaru da bi više volio da mu se sudi u domovini, gdje je također optužen za pranje novca i za prijevaru.

TREBALI GA VRATITI U ZATVOR Tko je opasni narkokriminalac koji je u sekundi skinuo lisice i pobjegao čuvarima u Zagrebu?

Po američkoj optužnici Korkmaz i njegovi pomagači umiješani su u malverzaciju kojom su htjeli prevariti američko ministarstvo financija predajući lažne zahtjeve za porezne olakšice u vrijednosti više od milijardu dolara, tobože za proizvodnju i za prodaju biodizela u njihovoj tvrtki Washakie Renewable Energy LLC.

BOLJE DA MUČIM Država zaslužuje bolju klasu kriminalaca od ovih kokošara

Tako stečenim novcem kupovali su luksuzne kuće i došli u posjed tvrtki poput Biofarme i turske aviokompanije Borajeta, jahte "Queen Anne", hotela u Turskoj te vile i stana na Bosporu u Istanbulu, navode američke vlasti.

SASTANAK MINISTARA Božinović: 'Kriminal se zbog inflacije više usmjerava prema švercu roba široke potrošnje'

Kako navodi ministarstvo pravosuđa, Korkmaz može dobiti najveću moguću kaznu od 20 godina zatvora po svakoj točki optužnice za zločinačko udruživanje radi pranja novca, elektroničke prijevare i ometanja službenog postupka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • IPswič 16.07.2022.

    Počinje vikend, sad će motociklisti navaliti u crnu kroniku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare