To je to što me zanima!

Tusk: Izvještaj o Hrvatima u Ukrajini je ruska propaganda

Moskva je u četvrtak izrazila zabrinutost i zaprepaštenje zbog izjave hrvatske ministrice Pusić koja je potvrdila da se dobrovoljci iz RH bore na strani Ukrajine
Vidi originalni članak

Nemamo dokaza da građani neke države EU-a sudjeluju u borbama u istočnoj Ukrajini. Moja procjena i intuicija mi govore da je riječ više o propagandi. Ali, svakako ovo nije glavni problem kada govorimo o provedbi sporazuma. Ne sumnjam da je prvo potrebna dobra volja s ruske strane, rekao je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk na konferenciji za novinare nakon summitu EU na kojem se raspravljalo o Ukrajini, Grčkoj i borbi protiv terorizma. 

Podsjetimo, Moskva je u četvrtak izrazila zabrinutost i zaprepaštenje zbog izjave hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić koja je potvrdila da se dobrovoljci iz Hrvatske bore na strani ukrajinskih trupa. U priopćenju koje je objavilo rusko ministarstvo vanjskih poslova navodi se kako Pusić ne stavlja pod sumnju ispravnost sudjelovanja hrvatskih građana u okviru bataljuna Azov koji su formirali ekstremni desničari. Hrvatsku su stoga pozvali da hitno povuče svoje građane iz Ukrajine.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je na prozivke Rusije. Istaknuli su da odlazak hrvatskih državljana na ukrajinsko bojište nije vezan uz niti jednu od hrvatskih institucija niti ih one na bilo koji način podržavaju. 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Alienser 14.02.2015.

    A nije im problem što je tisuće ruskih vojnika u Ukrajini, koji licemjeri... ... Vesna im je trebale žešće odbrusit

  • Ray Barone 13.02.2015.

    Glupani otišli voditi tuđe ratove...ja više neću voditi ni svoj...

  • pecaroš1203 13.02.2015.

    ma ne ljudi čuli od čovjeka hrvata(tj. Rusi a i mi)da se javlja iz Ukrajine da je ostavio dvoje dece ženu i plaću od 1000€ da je trenutno na obuci u kampu pa će na prvu crtu boos nice i to potvrdi glupa Pusićka da ima Hrvata u Ukrajini i sad ovaj majmun kaže Ruska propaganda pa mislim tko je ovdje glup

Komentiraj...
Vidi sve komentare