To je to što me zanima!

Tužba: Obrtnici na Ustavnom sudu ruše PDV od 25 posto

Kako je obrazloženo, obrtnici smatraju da su ugostitelji stavljeni u nejednak i nepravedan položaj. Oni koji uz piće i hranu nude i usluge smještaja, njima je PDV ostao 13 posto
Vidi originalni članak

Hrvatska obrtnička komora podnijela je Ustavnom sudu tužbu kojom traži da se poništi povišenje PDV-a na 25 posto ugostiteljima i vrati na 13 posto kao što je bilo prije Nove godine.

Kako je obrazloženo, obrtnici smatraju da su ugostitelji stavljeni u nejednak i nepravedan položaj. Oni koji uz piće i hranu nude i usluge smještaja, njima je PDV ostao 13 posto. Onima koji nemaju smještaj u sklopu svojih objekata su dobili višu stopu PDV-a od 25 posto. 

- Krši se osnovno ustavno načelo jednakosti. U nepovoljan položaj su stavljeni oni koji nemaju usluge smještaja u odnosu na one koje pružaju i smještaj - rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a. 

Vlada je inače u poreznim izmjenama zaista ostavila niži PDV za hotele ili objektima slične namjene, kampovima, plovilima, svima koji nude i smještaj uz hranu i piće.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • MarijanLabudovic_1 09.02.2017.

    pa ak padne na ustavnom sudu opet ce podici cjene opet ce kazati da povecaju place radnicima a ide njima u dzep treba im nabit komunalnu naknadu da se useru

  • nec.1996 09.02.2017.

    ne mozete sve zakone srusiti ,mora neko i kasu puniti ,sta bi vi svi mi placamo 25,%,,

  • Kosoo 09.02.2017.

    PDV treba ukinuti i uvesti turski namet

Komentiraj...
Vidi sve komentare