To je to što me zanima!

Tužitelji su se žalili na presudu Šešelju: 'Proglasite ga krivim'

Šešelj je nepravomoćnom presudom u ožujku ove godine proglašen nevinim. Tužitelji traže da ga se proglasi krivim i da ga se osudi, a predlažu i novo suđenje
Vidi originalni članak

Tužitelji u Haagu su se žalili na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju. Šešelj je podsjetimo, nepravomoćnom presudom u ožujku ove godine proglašen nevinim. Tužitelji traže da ga se proglasi krivim i da ga se osudi, javlja RTS.  

Tužitelji predlažu i ponovno suđenje. Tužitelji smatraju da su suci krivo utvrdili činjenice jer nije zaključilo da Šešeljevi govori predstavljaju fizičko izvršenje progona, deportacija i prisilnog premještanja. Intervencija Žalbenog vijeća je, kako se navodi, u ovom slučaju nužna radi "interesa pravde, interesa žrtvi, međunarodne zajednice i nasljeđa Haškog suda".

Tužitelji u žalbi tvrde da je Šešelj dijelio zločinačku namjeru sa ostalim članovima zajedničkog zločinačkog pothvata, posebno sa Miloševićem, Karadžićem, Stanišićem, Simatovićem, Arkanom, Kadijevićem, Hadžićem i Mladićem.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • alex123123 31.08.2016.

    ovaj koliko je blesav ce stvarno doci kod kolinde

  • Miške 31.08.2016.

    Neka najprije osude one liječnike koji su rekli da umire za par tjedana. I pustili ga . I ne osudili ga .

  • djetelinasčetirilista 31.08.2016.

    i ovaj sud nas je zezao... ovakav???? s ovakvim presudama???? strava.... dobro mu nisu dali i odštetu.... uz ispriku, naravno! gomila smeća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare