To je to što me zanima!

Tužni Božić: Roditelji Zvonko i Maja nemaju čime hraniti djecu

Obitelj Prša iz Gornjih Cjepidlaka, pokraj Đulovca živi u derutnoj kućici i doslovce krpa kraj s krajem. Roditelji i četiri kćeri žive od socijalne pomoći i dječjeg dodatka
Vidi originalni članak

Iako se u dubini duše veselim Božiću, taj je blagdan za mene noćna mora jer neću imati staviti što na stol, a kamoli djevojčicama pod bor, rekla nam je Maja Prša (29) iz Gornjih Cjepidlaka, pokraj Đulovca. 

Maja i suprug Zvonko (33) imaju četiri kćeri - Viktoriju (9), Kristinu (7) te dvije petogodišnje blizanke Leu i Teu. Obitelj živi u derutnoj kući i doslovce krpa kraj s krajem. Zvonko je bez stalnog zaposlenja pa obitelj živi od socijalne pomoći i dječjeg dodatka. Zvonka povremeno pozovu da im za hranu nešto odradi, ali poslova je sve manje. 

- Nikad ne bih tražila pomoć da nam nije potrebna - govori Maja i sa se sjetom sjeća vremena kada je drugima pomagala. Sad kad i ona treba pomoć, ljudi okreću glavu. Uza sve te nedaće, Majin je san uvesti tekuću vodu iz bunara dubokog 32 metra i udaljenog gotovo 100 metara.

Da bi uredili kupaonicu koja postoji u kući, potreban im je novac, koji nemaju. Svi koji žele pomoći obitelji Prša, mogu nazvati gospođu Maju na mobitel 099 873 74 08.

Idi na 24sata

Komentari 613

  • Zvrndonja 28.12.2010.

    rijeć je o bitangama koji na ovaj način izvlače novac, zvonko radi na crno, i primaju dobru socijalnu pomoć i dječiji doplatak, ovo je način manipulacije novinarima 24 sata

  • ztisanic 27.12.2010.

    Svako ovo komentira na svoj naćin,znate nisu djećica kriva štosu živa i treba im pomoć ali neznam radi ćeka stvaraju sirotinju kada su i sami sirotinja i ništa nemaju,mnogi idu samo na djecu jel vide da netreba ništa u ovoj državi radit osim stvarat sirotinju i na njihov račun dobro živjeti a kada treba nekome nešto pomoći govorim dasi zaradi onda mu nije sila radje sjedi za djećja primanja u gostionici nego dabi nekome pomogao. Nekažem da svi imaju priliku da zarade ali govorim iz osobnog viđenja takovih koji očekuju pomoč a djeca traže po selu koricu kruha dok roditelj može zaradit 15 Kn po satu,ovo pišem samo zato jel su ćinjenice u susjedstvu imam slućaj gdje sve dobiju od odjeće i obuće koja se prebire štoim paše tose jednom ponese ne pere se več s onime štoim ne odgovara skuplja u traktorskoj prikolici kada se nakupi tata narući stroj ICB dođe i to općinski kopa rupu i tose zakopa i tako godinama pase pitam kome je stvarno potrebno od takovih pomoći.

  • simbad1 25.12.2010.

    nezaboravite kada sirotinji prekipi prvo padaju bogataške glave!!!!zato bogati pazite da se to ne dogodi,povijest je na njihovoj strani i ima ih više!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare