To je to što me zanima!

Tvrde da za samo 15 minuta mogu vodu pretvoriti u vino

Mardonn Chua i Alec Lee kažu da su na ideju da naprave vino bez ijedne bobice grožđa došli prošle godine nakon što su u vinariji u Kaliforniji vidjeli bocu nagrađivanog Chardonnayja
Vidi originalni članak

Stručnjaci za vino iz San Francisca tvrde da mogu vodu u samo 15 minuta pretvoriti u vino. Sintetičko vino rade od vode, etanola, i umjetnih okusa.

Mardonn Chua i Alec Lee, pokretači tvrtke Ava Winery, kažu da su na ideju da naprave vino bez ijedne bobice grožđa došli prošle godine nakon što su u vinariji u Kaliforniji vidjeli bocu nagrađivanog Chardonnayja. Bocu naravno nisu mogli kupiti jer im je bila preskupa pa su odlučili pokrenuti proizvodnju vina koja si svatko može priuštiti.

- Vino izrađujemo od 85 posto vode, do 13 posto etanola, ovisno o “vrsti” vina, a ostalo su boje, šećer i različite vrste okusa - objasnio je Chua. Priznaje kako su im prvi pokušaji bili očajni i nepitki, ali da su u međuvremenu uspjeli napraviti vrhunsku verziju talijanskog Moscato d’Astija kao i umjetni Dom Pérignon, piše OddityCentral. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Kelly 31.05.2016.

    koliko treba da se vino pretvori u urin, ahhahahahaaaa ovisi o kvaliteti

  • Roy Ban 30.05.2016.

    Zaostajete 2 000 godina pa od kud ovi Isus to radio brže i to se od tad radi tako izmislili toplu vodu ah

  • Vitaminnnnnnnn 30.05.2016.

    Šeperić i Dar sunca , vina moje mladosti koja grozda nisu vidla !

Komentiraj...
Vidi sve komentare