To je to što me zanima!

Tvrdoglavog radnika otpustio dva puta u samo tjedan dana

Marinko Nekić (38) iz Zadra toliko je naljutio poslodavca jer nije potpisao novi ugovor o radu da mu je, nakon prvog, u tjedan dana poštom poslao još jedan otkaz
Vidi originalni članak

Prije dvije godine zahvaljivao sam Bogu što sam dobio posao komercijalista u Meggleu, kaže Marinko Nekić. Prije dva mjeseca poslodavac mu je u tjedan dana uručio dva otkaza. Kaže da je bio žrtva mobinga.

- Iako sam radio prekovremene, rekli su mi da ih ne smijem pisati jer ću dobiti otkaz. Tražili su i da potpišem izjavu da mi mogu dati destimulaciju od 15 posto, na što nisam pristao - rekao je Marinko. U međuvremenu je tvrtka poslove komercijalista prebacila na sestrinsku tvrtku i Marinku su dali otkaz.

- Bio je iznimno dobar i korektan radnik, no nije pristao na novi ugovor u sestrinskoj tvrtki, pa smo mu dali otkaz. Tjedan dana nagovarala sam ga da potpiše, ali nije htio - rekla je glasnogovornica Megglea Sanja Šijanec. Marinko je očito toliko naljutio poslodavca da ga je tjedan dana nakon prvog otkaza otpustio još jedanput.

- Dobit će otpremninu iako nema sve uvjete za nju jer mu nedostaje nekoliko dana staža da bi je dobio. Razumijem ga, ali stvari su takve kakve jesu - rekla je Šijanec.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 05.06.2011.

    Folijaplast Zadar opljačkan i prodan Hypo banci , sada se zove Aluflexpack Zadar / Umag u kojem teroriziraju zaposlenike na razne načine . . . .

  • poduzetnik8 05.06.2011.

    Ljudi, ja stvarno ne znam udi vi živite i što bi vi tili. Doba komunizma je proslo kad niko nije nista radia a prima je placu...megle je privatna tvrtka i kao takva nije duzna na nikakve socijalne ustupke ili slicno..budimo realni svaki normalni poduzetnik bi u ovo recesijsko doba mu dao otkaz ukoliko mi firma ne posluje profitabilno..danas bi svi tili se zajeb..., nista ne radit a dobivat cifru od 5000 kn. poslodavac je taj koji odreduje uvjete rada, ako se nekome to ne svidja, slobodno si more nac drugi posao, nitko mu to ne brani

  • victory 04.06.2011.

    ma srašno i meni se svašta događa u firmi kod privatnika bahatost,ponižavanja.zahtjevanja a plaću ne isplaćuje na vrijeme ali ljudi dragi sami smo si krivi kad šutimo da je više prijava zbog takvih slučajeva i da nam je država pravna kakva bi rebala biti sve bi bilo drugačije i bolje....dignimo glas za bolja vremena za našu djecu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare