To je to što me zanima!

U 11. godini bila u menopauzi, danas ima 24 i želi imati djecu

V. Britanija: Amanda je mjesečnice imala samo šest mjeseci. Imala je valunge i počela se debljati. Nakon što se psihički slomila, majka ju je odvela liječniku...
Vidi originalni članak

Amanda Lewis (24) iz Velike Britanije je s 11 godina bila u menopauzi, piše Mirror.

- U samo nekoliko mjeseci sam se udebljala, sve me počelo živcirati, imala sam valunge. Majka me jedan dan našla slomljenu u sobi. Plakala sam. Tada me odvela liječniku - kaže Amanda. Liječnici su, dodaje, napravili testove, i ostali iznenađeni.

- Rekli su mi da sam u menopauzi. Tada sam imala 13 godina, a objasnili smo kako sam u menopauzi još od 11. godine - kaže Amanda. 

- Šest mjeseci nakon što sam dobila prvu mjesečnicu one su prestale. Mislila sam da to nije ništa ozbiljno i da će se vratiti i nisam mislila da je stanje tako ozbiljno - rekla je Amanda. Liječnici su joj  prepisali hormonsku terapiju. Uzimala ju je do svoje 15. godine. Kada je imala 20 godina otišla je na pregled i rekli su joj kako je njezina maternica zdrava te kako bi mogla imati djecu uz pomoć umjetne oplodnje. 

- Trenutno sam se koncentrirala na karijeru. No htjela bih biti mama i imati svoju obitelj. Zadnjih nekoliko godina mi je teže jer su neki moji prijatelji dobili djecu. No neću odustati, ako umjetna oplodnja ne pomogne posvojit ću dijete - kaže Amanda. 

I Samantha Gibson iz Coventryja je vrlo rano ušla u menopauzu. Imala je samo 25 godina. Tada su joj prestale mjesečnice. Također uzima hormonsku terapiju. Kasnije se vjenčala. Htjela bi djecu no ne može začeti prirodnim putem.

- Suprug i ja smo razgovarali o tome da usvojimo dijete no zasad smo zaključili kako ne želimo komplicirati stvari jer sam napokon počela uživati u životu - rekla je Samantha.  

Idi na 24sata

Komentari 2

  • valentinamala 02.03.2012.

    napokon netko ko ne drami nego shvaća da ako ne može roditi može posvojiti i pružiti ljubav jednom biću koje nije imalo toliko sreće da je dobije od bioloških roditelja... da bar imala i svoje i posvojila... želim joj sreću...

Komentiraj...
Vidi sve komentare