To je to što me zanima!

U 13 sati trinaestica ispala iz tračnica, 13 ozlijeđenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagreb: Na raskrižju Heinzelove i Vukovarske u 13.13 sati tramvaj je iskočio iz tračnica. Najteže je ozlijeđen vozač. Njegova je kabina smrskana...
Vidi originalni članak

Tramvaj broj trinaest koji vozi na liniji Kvaternikov trg-Žitnjak u utorak je oko 13 sati izletio iz tračnica na križanju Heinzelove i Vukovarske ulice u Zagrebu. Velikom je brzinom udario u stup sa žicama gornjeg voda. Udarac je u potpunosti smrskao vozačevu kabinu. Krhotine razbijenog stakla zasule su vozača Ž. M. (49), koji se najteže ozlijedio u nesreći. Sa slomnjenom nogom prevezli su ga u Kliniku za traumatologiju. Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, potvrdio je da nesretni muškarac radi već 23 godine kao vozač tramvaja. Pomoć liječnika zatražilo je i 12 putnika, koje su prevezli u Kliniku za traumatologiju, KB Dubrava i Rebro. Policija nije htjela govoriti o uzrocima nesreće, no neslužbeno saznajemo da je uzrok brzina. Među ozlijeđenima je i biciklist. Njega je automobilom srušio vozač koji je prolazio i gledao tramvaj koji je nekoliko minuta prije izletio iz tračnica.
- Čuo se udarac, no nismo obraćali pozornost na to jer je kraj naše zgrade gradilište i stalno se buči. Odjednom su se začule sirene. Kroz prozor sam vidjela ZET-ov tramvaj u stupu. Ozlijeđene putnike liječnici su nosilima prenijeli u kola Hitne pomoći. Bilo je strašno - kaže čitateljica, koja je fotografirala tramvaj iz zgrade u kojoj radi.
U blizini mjesta nesreće našao se i naš čitatelj Luka Vucić.
- Nije mi jasno kako je vozač preživio jer od njegove kabine nije ostalo ništa - kaže Vucić.
Na mjesto nesreće stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je kazao kako sigurnost u prometu u gradu Zagrebu očito nije dobra.
- Materijalna šteta je velika, ali ljudski život nema cijene. Hvala Bogu što nitko nije poginuo - kazao je gradonačelnik, koji je u trenutku nesreće bio na putu u Zagorje, no vratio se u Zagreb.


PROLAZNICI IZVLAČILI RANJENE PUTNIKE
Iako je krenuo na službeni put u Zagorje, u Krapinske Toplice, gradonačelnik Milan Bandić došao je na mjesto nesreće. Zbog sudara tramvaja i stupa smatra da prometna sigurnost u Zagrebu nije dobra. Obećao je što prije posjetiti vozača tramvaja i putnike.
- Bio bih neozbiljan kad bih išta komentirao. Možda je kriva brzina, a možda šoder kraj tračnica. Vjerujem da će policija, kao i uvijek, dobro obaviti posao. Hvala Bogu što nitko u nesreći nije poginuo, dodao je potreseni Milan Bandić. Materijalna šteta je velika. Većina ljudi koji su završili na Hitnoj su pušteni kući.

VOZAČ IZ AUTA PROMATRAO NESREĆU I UDARIO BICIKL
Zbog strašne nesreće na jednom od najprometnijih raskrižja u Zagrebu stvorile su se velike gužve. Tramvajski promet bio je zatvoren nekoliko sati. Znatiželjni vozač Opel Astre iz automobila je htio vidjeti što je bilo s tramvajem nekoliko metara dalje. Gledajući kroz prozor, na trenutak je maknuo pogled s ceste i pokupio biciklista. Mladić se lakše ozlijedio, a policija je u neposrednoj blizini došla obaviti i drugi oevid.

DIREKTOR ZET-a POSJETIO OZLIJEĐENE U BOLNICI
Ivan Tolić, direktor ZET-a, je oko 17 sati posjetio ozlijeđene putnike i vozača u Klinici za traumatologiju. I njegov je sin Tin kobnom 13-icom putovao u školu. Na sreću, samo je nagnječen.
- Još ne znamo iz kojeg je razloga tramvaj na skretnici otišao ravno umjesto lijevo. Nevjerovatno je da se nesreća u tramvaju broj 13 dogodila u 13.13 sati, a stradalo je 13 ljudi, rekao je Tolić. Dodao je da je vozač tramvaja izvan životne opasnosti, u šoku, ali ništa nije slomio. Ozlijedio je lijevu potkoljenicu i prima infuziju.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Anaconnda 05.06.2008.

    ovvo nije prvi oakav slucaj i tocno je da su tracnice na nekim djelovima jako lose ali istina je i da ti vozaci zeta divljaju po tracnicama i cestama, mozda bi bilo monje ovakvih situacija kad bi bandic prestao trpati bosanske pijance u zet

  • zetovac 29.05.2008.

    Vec se duze vrijeme snima dokumentarni film o tramvaju broj 13. Sudbina broja 13 - redateljica Irena Škorić.

  • gmolak 28.05.2008.

    Joj daj molim vas samo bez tih gluposti,malo pretjerujete.Ono:tramvaj broj 13,u 13:13h, 13 ozljeđenih,itd....To je slučajnost i ništa taj broj 13 nije nesretan.To je praznovjernost i ništa drugo.Malo su novinari previše dali mašti na volju......

Komentiraj...
Vidi sve komentare