To je to što me zanima!

U Afganistanu ubili Hrvata iz Subotice člana Legije stranaca

Postrojba u kojoj je bio ubijeni Goran Franjković čistila je teren od mina i bombi u Kapisi. Tamo su ga ubili Talibani. Legiji stranaca pridružio se u ožujku 2010. godine
Vidi originalni članak

Goran Franjković, 25-godišnjak iz Subotice, pripadnik Legije stranaca, poginuo je tijekom operacije u Afganistanu. Franjković, iz obitelji Bunjevaca, tako je postao prvi Hrvat ubijen u toj zemlji.

Kako je objavila Legija stranaca, Franjkovićeva postrojba 14. studenoga čistila je teren od zaostalih nagaznih mina i bombi u provinciji Kapisa na istoku zemlje, kad su ga ubili talibani. Franjković se pridružio legionarima u ožujku prošle godine, sklopivši ugovor na pet godina.

Afganistan mu je bio prva ratna zona, u koju je upućen u rujnu, dva mjeseca ranije nego što je bilo predviđeno, budući da se iskazao na obuci kao pirotehničar. Usto, mediji navode kako je i Franjkovićev brat legionar. Sućut obitelji izrazio je i francuski ministar obrane Gérard Longuet.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • JadrankaFranjkovic Petrekanovi 06.06.2012.

    nemamo reci na neke komentare i na slobodu izrazavanja nekih pojedinaca jer lako je suditi i donoditi neke zakljucke napamet nepoznavajuci tog nekog u ovom slucaju mog pokojnog brata imala bih vam sta i pisati jer pre svega bio je veliki covek velikog srca i svako ko je imao priliku upznati ga rekao bi isto ovo sto i ja vama govorim ali vasi zli komentari nece umanjiti taj ponos koji mi osecamo pored ovolike tuge ali opet skupimo snage i kazemo dragi nas gorane prevario si smrt i opet si pobedio jer ostaces zauvek da zivis u srcima nas koji ostajemo posle tebe

  • profesionel 18.11.2011.

    ne znam što bih rekao a da ne ispadne glupo pored svih ovih komentara,živim u ličko senjskoj u jednom selu a da vidite koliko napuštene zemlje,tu ima da je došao raditi na njoj nebi bio sigurno gladan ni žedan,a ni mrtav bolje malo al sigurno,nego puno al oću živ ili mrtav.,i znam da su 20-te do30-tih najluđe godine.

  • anno 1777 18.11.2011.

    gledam citam i ne vjerujem jedino sa cime se mogu sloziti je Einstein i njegovom izrekom da ljudska glupost nikada nece upoznati granicu, od kud vama pravo da mu sudite i govorite da je poginuo za nista? I da neka mu se to dogodilo? Kako vas nije sram, na vasem mjestu bi se zapitao da li je itko pomislio na obitelj poginuloga i da li se itko zapitao od vas da li bi isto reagirali da vam je taj covijek neki rod,pa da citate takve komentare na vijest o njegovoj smrti...sramota hrpa sramote bez mozga, opce nebitno koje je nacionalnosti bio ili vjeroispovijesti, prije svega bio je covijek,i nismo svi isti svaki od nas je za nesto stvoren,netko da bude pekar netko da bude mehanicar a netko da bude vojnik,svatko ima svoj izbor i siguran sam da je on mislio da je to najbolje za njega ko sto to i svi ostali misle za svoje izbore u zivotu a vjerujem da je mogao bio bi nesto drugo, i to je posao ljudi kakav je takav je ali je posao i netko ga mora raditi,ne mozemo svi pekari bit! Moja iskrena sucut obitelji poginulog, a vama mamlazi zelim malo manje frustracija u tim nepromisljenim glavama koje ce te izbacivati na vidjelo na ovakav nacin i time blatiti necije ime..cast iznimkama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare