To je to što me zanima!

‘U Americi sam se borila za političke interese Hrvatske’

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otkrila što je radila u Sjedinjenim Državama. Zbog nerazjašnjenog puta u SAD Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa primilo je tri prijave
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je u “Dnevniku” HRT-a objasnila zašto je otputovala u SAD.

- To je službeni posjet SAD-u, a usredotočen je na to da se Hrvatska pozicionira kao čimbenik koji će aktivno sudjelovati u kreiranju američke vanjske politike. Mi uvijek slijedimo, nikada ne vodimo, to me osobito smeta - rekla je predsjednica Kitarović u izjavi za Hrvatsku radioteleviziju. Izjavu je dala pred Bijelom kućom dodajući kako se sastala s puno ljudi, članovima Kongresa, republikancima i demokratima. Njihova imena nije navela, tvrdi, jer su oni inzistirali da im se imena ne spominju u medijima.

- Hrvatska je mala država i ne možemo čekati da nas netko stavi na agendu nego se moramo sami nametnuti - dodala je.

Komentirala je prijave Povjerenstvu za sukob interesa rekavši kako se nada da ćemo konačno shvatiti kako se profilira država na međunarodnom planu.

- Ja ću uvijek raditi u interesu naroda, bez obzira na prepreke koje neki pokušavaju umjetno nametnuti - zaključila je.      

Idi na 24sata

Komentari 1075

  • Soliterba 10.01.2017.

    pa i mi sto se sexamo radimo na nacionalnom interesu jel tak? ono natalitet.. povecanje radne i vojne sposobnosti.. samo sto mi to radimo o svom trosku.. nikad ne zelim ubrzati vrijeme.. al jedva cekam taj dan da zaokruzim nekog drugog kandidata il jos bolje sto se ne uvede mogucnost opoziva kao u SAD-u?

  • fenix77 09.01.2017.

    Kraljice balkana, pazi da ne dobiješ PTSP od silne borbe za inerese RH u vrijeme novogodišnjih blagdana. To ti može popušit stoka sitnog zuba, ne i netko pametan.

  • Finovasmolim 09.01.2017.

    Lazes predsjednice, kako imas jos obraza. Trepeces okicama u svakoj lazi kao tinejdjerica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare