To je to što me zanima!

U anketi EU-a o pomicanju sata sudjelovalo 4,6 mil. ljudi

Milijuni Europljana odlučivali su hoće li zadržati ili ukinuti pomicanje sata unaprijed tijekom mjeseci od ožujka do listopada kako bi se prilagodili promjeni godišnjeg doba i kretanju dnevne svjetlosti
Vidi originalni članak

Anketa širom Europske Unije oko ljetnog računanja vremena privukla je 4.6 milijuna glasova prije nego li je zaključena kasno u četvrtak, objavila je u petak Europska komisija.

Milijuni Europljana odlučivali su hoće li zadržati ili ukinuti pomicanje sata unaprijed tijekom mjeseci od ožujka do listopada kako bi se prilagodili promjeni godišnjeg doba i kretanju dnevne svjetlosti.

Na zahtjev Europskog parlamenta, Europska komisija pokrenula je anketu koja je počela 4. srpnja.

Rezultati još nisu dostupni javnosti, no Komisija je najavila da će rezultati biti dostupni ''idućih tjedana''.

Iako izjašnjavanje nije obvezujuće, rezultati će biti temelj za odlučivanje hoće li se mijenjati postojeći zakon. U tom slučaju, bilo kakvu promjenu morati će odobriti Europski parlament i zemlje članice Unije.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • miško pušić 21.03.2021.

    Pošto se neke ili više zemalja nemogu složiti da ostane zimsko ili ljetno vrijeme ,, možda bi bilo najbolje da sve zemlje u Evropi pomaknu sat za 30 minuta ,,pola sata, znači između zimskog i ljetnog ,to bi možda bilo najidealnije.    

  • Rafo 18.08.2018.

    Nisu mi jasni ovi što zagovaraju da Hrvatska bude u vremenskoj zoni +2 sata, a Hrvatska se nalazi točno po sredini zone +1 sat. Zagreb se nalazi na 15° 58'.

  • emanuel.sliskovic@hotmail.com 18.08.2018.

    nema nista od toga ostace pomicanje sata

Komentiraj...
Vidi sve komentare