To je to što me zanima!

U atmosferi iznad Češke našli su čestice radioaktivnog joda

Međunarodna agencija za atomsku energiju smatra da razina radioaktivnosti nije opasna za ljude, ali su uvjereni i kako te čestice nisu došle iz nuklearke Fukushima
Vidi originalni članak

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) izvijestila je u petak kako su u atmosferi iznad Češke pronašli niske razine radioaktivnog joda. Istaknuli su kako to ne predstavlja opasnost za zdravlje ljudi na tom području, javlja BBC. Kažu kako pokušavaju otkriti odakle su radioaktivne čestice došle u taj dio atmosfere.

- Međunarodna agencija za atomsku energiju smatra kako takva razina radioaktivnosti nije opasna za ljude, ali smo uvjereni i kako te čestice nisu došle iz japanske nuklearke Fukushima - stoji u službenom priopćenju Agencije. 

Češki Odbor za nuklearnu energiju istaknuo je kako su čestice primijetili krajem listopada ove godine. 

Njemačko je ministarstvo okoliša također izvijestilo kako su čestice radioaktivnog joda pronađene na sjeveru zemlje. Međutim, razina joda tako je niska da je jedva zabilježena.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • walterbranisarajevo 13.11.2011.

    . ..POČELA JE SJETVA TOTALNO ZLOĆUDNOG KARCINOMA ZVANI NDH FUR EU. ..VETTO. ..

  • Florijan 11.11.2011.

    Nema mjesta čuđenju: Černobil, Fukushima i "manji " incidenti na europskim nuklearnim elektranama, koji ne dopiru u javnost, dobrano su napunili atmosferu s radioaktivnim Jodom, Cezijem, Stroncijem.... Imamo i tehnologiju i sredstva s kojima možemo nadomjestiti nuklearnu energiju i fosilna goriva. Stvar je samo političke odluke. Utješna je novost, da se u Maroku gradi Sunčeva elektrana , velikog kapaciteta. Zamislimo samo da se Sahara pokrije sa solarnim ćelijama, a da umjesto naftovodima, Zemlju premrežimo VODOVODIMA, koji će dovoditi vodu iz dijelova planete gdje je ima previše, tamo gdje vlada žeđ. Budućnost i nije tako crna , kako se to servira u katastrofičarskim medijima.

  • tomas9d 11.11.2011.

    nadam se da neće biti neki novi černobil

Komentiraj...
Vidi sve komentare