To je to što me zanima!

U auto-školi uzimao novac za siguran prolaz učenika

Križevci: Vlasnika auto-škole sumnjiči se da je za kandidate osigurao prolazak, a zauzvrat uzimao novac koji je potom djelio s ispitivačima iz HAK-a
Vidi originalni članak

Križevački i koprivnički policajci završili su u sklopu nastavka operativne akcije 'PETLJA' krim obradu nad šestero ljudi zbog sumnje da su primali i davali mito tijekom polaganja vozačkih ispita u križevačkoj auto–školi Formula. Vlasnika auto-škole sumnjiči se da je radi imovinske koristi kandidatima za vozače organizirao izdavanje uvjerenja o polaganju vozačkih ispita B kategorije tako da je s ispitivačima HAK-a sa zagrebačkog područja dogovarao siguran prolazak na vozačkom ispitu. Kandidati su mu zauzvrat davali novac, a on ga dijelio s ispitivačima. U posredovanju mu je pomagao tridesetogodišnji instruktor u Formuli, a nezakonito dobivena uvjerenja o položenom vozačkom ispitu ishodila su dva osumnjičenika sa područja Koprivničko - križevačke županije. Protiv svih osumnjičenika podnesena je kaznena prijava USKOK-u.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • llcool 30.06.2009.

    koliki id.ot moraš bit da kupiš vozačku a ne znaš vozit i pogineš. bože koji id....

  • lexus 30.06.2009.

    točno se zna koji ispitivači rade i u kombinaciji s koji m instruktorima bar u zg-u i takvima kandidati statistički imaju rezultate na prvom pokusaju bolje od onih instruktora koji tako ne rade a desava se i to da gazde mjere prolaznost po kojoj posten instruktor nema sanse da se mjeri s onima koj rjesavaju ispit.

  • lexus 30.06.2009.

    nadam se da će takvim pokvarenim ispitivačima i instruktorima doć kraj i da ce trajno izgubit licence i mogućnost imanja autoskole. Nedopustivo je da se kod korektih instruktora koji neće radit za novac na taj način drzer drukciji kriteriji i da gazde uvjetuju takvu suradnju .

Komentiraj...
Vidi sve komentare