To je to što me zanima!

U Beogradu ozlijeđeno 50 osoba, u Mitrovici bomba

Prosvjednici su u Beogradu razbili prozore na veleposlanstvu SAD-a i demolirali veleposlanstvo Slovenije. Ozlijeđeno je 30 policajaca i 20 civila
Vidi originalni članak

Nakon proglašenja nezavisnosti Kosova u Beogradu su nastali neredi. Nekoliko stotina prosvjednika stvaralo je nerede ispred veleposlanstava i predstavništava stranih tvrtki. Ozlijeđeno je više od 30 policajaca, od kojih je 18 prevezeno u Vojno-medicinsku akademiju. Zadobili su ozljede glave, ruku i nogu, s obilnim krvarenjima, no nisu životno ugroženi. U sukobima s policijom ozlijeđeno je i 29 civila. Najveći sukob izbio je ispred veleposlanstva SAD-a. Okupljeni prosvjednici nosili su zastave Srbije i parole "Kosovo je Srbija", "Ne damo Kosovo", ali i "Spasi Srbiju i ubij se, Koštunice", "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji", te skandirali ime haaškog optuženika Ratka Mladića i pjevali pjesme posvećene Kosovu. Nekoliko stotina prosvjednika provociralo je policiju, koja je opkolila zgradu veleposlanstva. Prema zgradi su letjeli kamenje, baklje i metalne šipke. Demolirani su automobili u blizini zgrade veleposlanstva, a prosvjednici su, nakon što ih je policija potisnula, lomili semafore, čupali prometne znakove i prevrtali kontejnere po ulici. Na restoran McDonalds bacili su Molotovljev koktel. Na zgradu veleposlanstva Slovenije, koja trenutačno predsjeda Europskom unijom, prosvjednici su bacali kamenje i stolce, razbili su gotovo sve prozore. Sa zgrade su skinuli zastvau Europske unije. Kamenjem su napali i novinarske ekipe hrvatskog RTL-a, B92, FoNeta, Palme plus i RTS-a.
U dvorištu UNMIK-ova suda u sjevernom dijelu Mitrovice, nastanjenom pretežito Srbima, malo poslije 18 sati odjeknula je eksplozija, u kojoj je oštećeno jedno vozilo Ujedinjenih naroda. U zgradi pred kojom je bila eksplozija sjedište je UN-ove misije, ali i tima Europske unije, koji priprema misiju EU koja će nadzirati kosovsku neovisnost. Policija je pronašla i neaktiviranu eksplozivnu napravu kraj hotela "Saša". Nekoliko stotina Srba, unatoč izuzetno hladnom vremenu, stajalo je ispred mosta na Ibru u sjevernom, srpskom dijelu Mitrovice. Okupljeni Srbi nosili su srpske zastave i prosvjedovali protiv neovisnosti Kosova. Među njima su i čelnici Srba sa sjevera Kosova.
Divljanje skupine prosvjednika koju čine uglavnom navijači nogometnoga kluba Vojvodina ispred Mercatora u Novom Sadu spriječila je policija. Ovim događajima prethodila je lažna dojava o podmetnutoj bombi u Magamarketu "Rodić", koji je odnedavno u vlasništvu slovenskih ulagača. Na središnjem trgu okupilo se oko tisuću ljudi s transparentima "Kosovo je Srbija" i "Danas Kosovo - sutra Vojvodina".

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ludi 18.02.2008.

    j....srbe

  • sanni_37 18.02.2008.

    Hrvati,jadan ste vi narod,svima se uvlacite u dupe!

  • zoki 3 18.02.2008.

    Po komentarima se vidi da zlobne komentare davaju samo maloumnici i iskomplesirane budale,LAZNO IME ,je jedno od najzlobnojih,verovarno barem u drugom kolenu ima srpske krvi pa se mora dokazivat,takve prodane duse su najgore,okreu se kako vetar duva i sunce sija,pozdrav svim srbima i svim ljudima dobre volje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare