To je to što me zanima!

U Bijeloj kući Bush ugostio novu predsjedničku obitelj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon dočeka, Laura i Michelle obilaze Bijelu kuću, a George Bush i Barack Obama iza zatvorenih vrata razgovaraju o prijenosu vlasti
Vidi originalni članak

Sljedeći predsjednik SAD-a, Barack Obama otpratio je u ponedjeljak kćeri Maliu (10) i Sashu (7) u školu, odradio trening u teretani i zaputio se iz Chicaga avionom u Washington gdje ga je dočekao nekoliko vladinih dužnosnika i tjelohranitelj. Buduća prva dama putovala je odvojeno zbog poslovnih obaveza. Predsjednik George W. Bush i supruga Laura otvorili su vrata Bijele kuće njezinim idućim stanarima, budućoj predsjedničkoj obitelji Obama. Nakon dočeka, Laura i Michelle otišle su u obilazak Bijele kuće, a predsjednik i Obama iza zatvorenih vrata Ovalnog ureda razgovarali su o prijenosu vlasti, lošem stanju u ekonomiji i dva rata koja Amerika vodi, a koja će ostati na Obaminim plećima. Bush i Obama kratko su prije sastanka u Vrtu ruža mahnuli novinarima. Najavili su da neće davati izjave nakon sastanka koji je trajao malo više od sat vremena, jer fotografije govore same za sebe. Obama je također izrazio zahvalnost i čast na pozivu predsjednika.
Američki mediji pozorno prate sastanak dvaju političara navodeći kako bi mogao biti i neugodan s obzirom da je Obama najviše glasova na izborima dobio upravo zbog oštre kritike ekonomske i vanjske politike Georga Busha koje je nazivao 'promašenima'. Obami ovo nije prvi posjet Bijeloj kući, uključujući i hitni sastanak državnog vodstva povodom financijske krize u rujnu.



OBAMA JE OD SADA ODMETNIK, A MICHELLE PREPOROD

Predsjedničku smjenu u Bijeloj kući prate i veliki i mali koraci. Primjerice, tajna služba je odredila kodirani naziv za idućeg predsjednika - Renegade (odmetnik), dok će Michelle Obama biti poznata pod lozinkom Renaissance (preporod). Kodirani nazivi za bračni par Bush su Tumbler (akrobat) i Tempo.

KROZ BIJELU KUĆU SVAKI DAN PROĐE 5000 LJUDI
Rezidencija predsjedničke obitelji ima šest katova, 5.100 metara kvadratnih površine, 132 sobe, 35 kupaonica, 412 vrata, 147 prozora, 28 kamina, osam stubišta, tri dizala, pet šefova kuhinje, tenisko igralište, dvoranu za kuglanje, kino, bazen, stazu za trčanje, a njome svaki dan prođe oko 5.000 ljudi.

KARTE ZA INAUGURACIJU I DO 40.000 DOLARA
Demokratska senatorica Diane Feinstein rekla da će tražiti zakon kojim se brani prodaja karata za inauguraciju američkog predsjednika. Ona tvrdi da se karte mogu kupiti na eBayu za 40.000 dolara.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_28544 11.11.2008.

    šta MASONI kažu tako će bit, Obama je samo pijun, on može neke sitne zakone prominit, ali o velikim odlučuju sa vrha piramide MASONI!!!!!!!! Ništ se neće prominit u vođenju američke politike!

  • Gatsby 11.11.2008.

    Da nije kritizirao njegovu politiku ne bi došao u bijelu kuću. Busha boli patka , dodao je još pola milijarde $ na već golemom bogatstvu i hebe mu se tko će čistiti govna koja su on i ekipa zasrali. Obama je dobio vruć krumpir kojeg trenutno nema kome dobaciti, pa će izvjesno vrijeme morati sam da žonglira s njim. Amerikanci ulažu velike nade u njega i očekuju konkretne mjere a ne kritiziranja prethodne vlade ( što mi je to nešto poznato). U svakom slučaju, ne dobije li punu potporu ne samo u State Departmentu već i u EU, te naklonost Kine i Rusije teško da će sprovesti reforme do kraja svog mandata. Usprotivi li se stvarno \"gospodarima rata\" pored svih nevolja imati će i njih na leđima što mu dodatno otežava posao, te natjerati na kompromise a što će na koncu rezultirati sa veni vidi, bez vici.

  • anchica23 10.11.2008.

    Obama - car!

Komentiraj...
Vidi sve komentare