To je to što me zanima!

U Britaniji sazvali sastanak COBRE: Procijenili da postoji prijetnja od terorističkih napada

Nakon ubilačkog pohoda Hamasa na Izrael 7. listopada koji je izazvao odmazdu na Pojas Gaze, u Britaniji se povećao broj slučajeva antisemitizma i islamofobije
Vidi originalni članak

U Britaniji je za ponedjeljak sazvan sastanak vladinog odbora za hitne situacije, pod nazivom COBRA, na kojem će se raspravljati o sigurnosnim rizicima koji proizlaze iz sukoba Izraela i Hamasa.

Nakon ubilačkog pohoda Hamasa na Izrael 7. listopada koji je izazvao odmazdu na Pojas Gaze, u Britaniji se povećao broj slučajeva antisemitizma i islamofobije.

OZLIJEĐENO DEVET POLICAJACA Nemiri stotine protuizraelskih prosvjednika u ruskoj zračnoj luci: Policija privela njih 60

U Londonu i ostalim gradovima održani su golemi propalestinski prosvjedi, dok su židovske skupine organizirale bdijenja za izraelske taoce, njih 239, koje drži radikalna islamistička sunitska skupina.

- Moramo se pobrinuti da su britanski sustavi sigurni i zaštićeni od terorističke prijetnje, kao što to vlada uvijek čini- rekao je ministar visokog obrazovanja Robert Halfon za Times Radio.

PRIVELI 60 LJUDI Ruska policija preuzela zračnu luku nakon nereda: Sve je pokrenula najava leta iz Izraela

Britanska obavještajna agencija MI5, zadužena za unutarnju sigurnost, smatra da je prijetnja od terorizma u ovom trenutku značajna, što znači da je teroristički napad vjerojatan odnosno da bi mogao uslijediti.

Dvije su više kategorije razine prijetnje: ozbiljna, što znači da je napad uvelike izgledan, dok kritična prijetnja znači da je napad vrlo vjerojatan u bliskoj budućnosti.  

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kontra fašizma 30.10.2023.

    Nemoguće, pa tko bi mogao izvesti teroristički napad u UK? Izraelci? Nepalci? Kinezi? Indijci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare