To je to što me zanima!

U čak 70% ispitanih uzoraka mlijeka našli povišen aflatoksin

Čekaju nalaze iz Beča: Uzorci stočne hrane i mlijeka uzeti su prvih nekoliko farmi Vindije, Dukata, ali Megglea u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji
Vidi originalni članak

Od prvih stotinjak uzoraka mlijeka, koliko ih je dosad analizirano, u 70 posto su utvrđene nedozvoljene količine aflatoksina, potvrdio je za Večernji list ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta, Željko Cvetnić

Nije htio nagađati odakle su uzorci uzeti jer se to treba potvrditi konfirmacijskom metodom HPLC u Beču. Ista analiza čeka se i za povučene šarže Vindijina i Dukatova mlijeka s polica.

Uzorci stočne hrane i mlijeka uzeti su s nekoliko farmi Vindije, Dukata, ali i Megglea u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji. 

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je potrošače da normalno kupuju mlijeko jer kontaminiranog mlijeka više nema na policama trgovina. Također, najavljene su i pojačane analize stočne hrane i sirovog mlijeka na domaćim farmama do analize gotovih proizvoda po principu sljedivosti, ali i mlijeka iz uvoza.

Idi na 24sata

Komentari 314

  • ursuss 15.02.2013.

    Pa nismo ni očekivali da će okriviti VELIKE , seljak je glup i to će morati podnijeti, a pravi krivci će dobiti ukor u smislu.."no..no...dajte pazite malo..."

  • muzna krava 15.02.2013.

    ja samo želim pitati naše govedare na presici koja je to farma koja je prodala pola mlijeka dukat a drugu polovicu vindiji? pa bi oda susjedi u bosni isti dan povukli mlijeko od istog slavonskog proizvođaća. ali se isto tako zna da su obje mljekare pomuzle istu kravu sa poljskom markicom porijeklom iz slovačke

  • Đurđa_1 15.02.2013.

    Domačica sam već 45 god.iu zadnjih 15god.sama sebe (jer drugoga nemam koga)pitam šta mi sve kupimo i pojedemo npr. u vrhnju-jer ako se vrhnje može koristiti 3 mj. a nekada je bilo 3 dana,čega sve ima u tome. To isto vrijedi za skoro sve mliječne prerađevine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare