To je to što me zanima!

Novi ponos Croatia Airlinesa: Dolaze im novi štedljivi divovi

Croatia Airlines kupila je tehnološki naprednije, veće, ali i štedljivije avione. Airbus 320 neo ima tridesetak mjesta više, a troši i 15 % manje goriva nego stariji modeli
Vidi originalni članak

Hrvatska nacionalna aviokompanija Croatia Airlines obnavlja svoju flotu s četiri nova zrakoplova. Umjesto A319 ceo, kupuje veće i suvremenije A320 neo.

S proizvođačem zrakoplova Airbus S.A.S. ugovor o kupnji sklopili su još prije sedam godina, a jučer su ga ove dvije kompanije konačno i potpisale. Riječ je, u stvari, o dodatku ugovora kojim je Croatia Airlines izmijenila izvornu narudžbu. Kupila je tehnološki naprednije, veće, ali i štedljivije avione. Airbus 320 neo ima tridesetak mjesta više, a troši i 15 posto manje goriva nego stariji modeli. Ta četiri zrakoplova trebala bi biti isporučena tijekom 2021. i 2022. Iako iz Croatije Airlines ne žele otkriti vrijednost novog ugovora, navodi se da je ona ostala gotovo ista kao i 2008. godine. Vrijednost tog ugovora iznosila je oko 1,3 milijarde kuna. Airbus je naveo katalošku vrijednost ugovora, a ona iznosi malo više od 2,8 milijardi kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • felipe 14.10.2015.

    Isporuka 2021. i 2022....do tada CA i tako više neće postojati.... :D

  • SamoJedanPoljubac 13.10.2015.

    CA dobrano kasni sa svojim potezima.Priliku smo propustili kad je interes pokazivao Al Etihad,ali su nasi vrli politicari glumili pametnjakovice.Zatim su decki iz Abu Dhabia otisli u Srbiju i iz nastade nova aviokompanija Air Srbia.Oni nas danas nazalost sisaju u svemu.Da li uopce postoji nesto u HR,a sto nasi politicari ne mogu upropastiti??

  • Herzog(315178) 13.10.2015.

    Da uopće ne troše gorivo to za Croatiu airlines neće biti dovoljno za uspjeh kompanije !

Komentiraj...
Vidi sve komentare