To je to što me zanima!

U Donjecku zauzeli zgradu vlade i vikali: ‘Ovo je Rusija!’

Skup proruskih pristalica u nedjelju u Donjecku na istoku Ukrajine izmaknuo je kontroli. Bijesni su upali u vladinu zgradu, skinuli ukrajinske zastave i razvili ruske
Vidi originalni članak

Tisuće proruskih pristalica upale su u nedjelju u vladinu zgradu u ukrajinskom Donjecku. Noseći transparente i zastave, vikali su: “Donjeck je od sada ruski grad”.

Skup proruskih pristalica u nedjelju u Donjecku na istoku Ukrajine izmaknuo je kontroli. Ubrzo nakon okupljanja tisuće prosvjednika razmahale su se golemim transparentima protiv NATO saveza i s ruskim zastavama. Bijesni su upali u vladinu zgradu, skinuli ukrajinske zastave i razvili ruske.

- Ovo je od sada Rusija! Donjeck je ruski grad! - vikali su jednoglasno prosvjednici.

Na Lenjinovu trgu, na kojem su se okupili, zapalili su i lutku kontroverznog vođe ukrajinskog nacionalističkog pokreta Stepana Bandere, kojeg Rusi, Židovi i mnoge druge etničke skupine u Ukrajini često nazivaju nacistom. Okupirali su trg na kojem su se ranije sukobljavali s građanima koji se protive ruskoj dominaciji. 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • MichaelMonako 07.04.2014.

    A onih pet bradonja su vikali ,"ovo je Srbija".:)))

  • Jashari 07.04.2014.

    Luganjska oblast, Donjecka oblast, Harkovska oblast.. sve je to 1922. godine Vladimir Lenjin poklonio bratskom narodu Ukrajine.. isto kao sto im je Hruscov poklonio Krim 1954. godine.

  • micek 23 07.04.2014.

    Ova patvorena votka došla na naplatu

Komentiraj...
Vidi sve komentare