To je to što me zanima!

U drobilici za reciklažu našli su tri ručne bombe i streljivo

Virovitica: Radnici su u pogonu za reciklažu elektronskog i električnog otpada našli bombe i streljivo. Bombe iako su prošle kroz drobilicu, srećom nisu eksplodirale
Vidi originalni članak

Šefe, na traci kod drobilice pronašli smo tri bombe, prijavili su u srijedu prije podneva radnici Marijanu Robotić, voditelju proizvodnog pogona za reciklažu EE otpada zagrebačke tvrtke 'Spectra Media' u Virovitici.  

– Odmah smo zaustavili strojeve, radnike smo udaljili iz tog dijela proizvodnje i pozvali policiju koja je s trake između dvije drobilice uklonila dvije oštećene i jednu cijelu, gotovo nedirnutu ručnom bombu M57. Začudo, nisu eksplodirale iako su prošle kroz drobilicu. Da se, na daj Bože, dogodila eksplozija bili bi ugroženi životi više od deset radnika koji rade u neposrednoj blizini drobilice - kaže Robotić potvrđujući kako virovitički pogon mjesečno obradi više od 700 tona EE otpada.  PU virovitičko-podravska potvrdila je da su dvije bombe uništene, a treća neoštećena, spremljena je u policijsko skladište. Policija je pored bombi koje su na traku dospjele vjerojatno iz kakvog električnog uređaja u koji su bile spremljene, pronašla i nekoliko desetaka komada puščanog streljiva koje je kroz drobilicu također prošlo bez oštećenja. Kriminalističko istraživanje ovog slučaja se nastavlja. 


Idi na 24sata

Komentari 8

  • vbuhac2 10.08.2012.

    pa kako nije to eksplodiralo?to je kao da bomba prdne i stisne u isto vrijeme.hahahah.skužio sam ! sve je to bilo bez baruta.to je dakle obična hrpa željeza od koje je i malo dijete opasnije.

  • Šarlota 10.08.2012.

    Sreća je što se niti jedna bomba nije aktivirala. Međutim, kako su one stigle u drobilicu? Znam, jasno mi je, no zar nitko od zaposlenika ne pregledava sadržaj onoga što ulazi u drobilicu jer i u elektronskom otpadu ima dijelova koji mogu eksplodirati ili zagaditi okoliš? Nisu te bombe stigle same, netko ih je donio ili je netko samo pokupio elektronski otpad bez provjere. Ovo je neodgovorno postupanje sa tim otpadom.

  • sjenoviti 10.08.2012.

    Kazna za posjedovanje oruzja i eksploziva treba biti 10 GODINA...Jer kako drugacije urazumiti ljude kad i uz mogucnost da oruzje i eksploziv predas bez ikakve sankcije u policiju, ljudi pokazuju toliku neodgovornost i onda ga odbacuju svugdje okolo i druge dovode u opasnost.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare