To je to što me zanima!

U Dubrovnik su stigli američki dupini koji će 'detektirati' mine

Pregled akvatorija je dio projekta Dolphin 13, za humanitarna razminiranja američkog veleposlanstva i Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske
Vidi originalni članak

Teški transporter Boeing C-17 Globemaster, popularni Hercules, sletio je u srijedu ujutro u dubrovačku zračnu luku. 

Doveo je iz baze u San Diegu specijalnu postrojbu Ratne mornarice SAD-a i specijalne transportne bazene sa šest pacifičkih dupina, kojima namjeravaju pregledati dubrovački akvatorij u potrazi za neeksplodiranim ubojitim sredstvima, javlja Dubrovniknet.

Pregled akvatorija je dio projekta Dolphin 13, za humanitarna razminiranja američkog veleposlanstva i Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske. 

Dubrovčani su već prosvjedovali, jer su dupini dresirani za detekciju neaktiviranih ubojitih sredstava ali i ‘neprijateljskih’ ronilaca koji ih postavljaju.

U svijetu je inače zabilježen niz slučajeva napada na sve ostale ronioce. 

Podvodna operacija bi trebala početi uskoro te će trajati do polovice listopada. U Velikom Zatonu već je sve spremno za prihvat dupina.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • KresimirBarbaric 26.09.2013.

    Šporka posla u čistom moru !

  • GordanSentic 26.09.2013.

    ma kakvi pirotehničari,američki špijuni dupini. Treba ih u mreže pohvatat i na gradele ispeć.Tek su ih tako doveli,da bi nama pomogli - kome su oni ikad pomogli? Ljudi bacajte mreže.

  • stari mudrac 25.09.2013.

    da su ti dupini pregledali kornate, hrvata bi bilo dvanaest više!

Komentiraj...
Vidi sve komentare