To je to što me zanima!

Bombaš se raznio kod busa s policijom, najmanje 32 ranjenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Istanbul: Navodno se bombaš pokušao ukrcati u policijski bus parkiran na trgu, a CNN navodi kako analitičari vjeruju da je iza napada Kurdska radnička partija
Vidi originalni članak

Najmanje 32 ljudi je ozlijeđeno nakon što se u centru Istanbula raznio bombaš samoubojica, izvijestila je lokalna policija. Ozlijeđeno je 15 policajaca i 17 civila na trgu Taksim koji su ubrzo nakon eksplozije opkolili policajci.  U kritičnom stanju su dva policajca te petero civila. Sve su ozlijeđene prevezli u bolnice po gradu, a liječnici su i na mjestu eksplozije pomagali ozlijeđenima.

Nedaleko od dijelova tijela raznesenog bombaša našli su i drugu, neeksplodiranu bombu. Navodno se bombaš htio ukrcati u policijski bus parkiran na trgu, a CNN piše da analitičari vjeruju kako je iza napada Kurdska radnička partija.

Trg je i veliko prometno čvorište sa stajalištima za podzemnu, autobuse i taksije, a i njime često patrolira velik broj policajaca. U gradu su slavili dan turske neovisnosti, a svečanost koja je trebala biti u petak prebačena je na nedjelju zbog vremena. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • marmont 31.10.2010.

    Sutra putujem u Istanbul,nije baš ugodna vijest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare